torsdag 31 juli 2014

Nästa vecka sätter vi igång...

Nu har vädret ÄNTLIGEN vänt! Jag har fullkomligt avskytt den här superduper värmen och allt vad det innebär. Man kan ju inte gå naken överallt utan att skapa rabalder.
Hästarna har fått vila ända sedan det här varma vädret startade men jag ser att det börjar bli bättre/svalare. Det går inte heller att rida med minst 100 flugor och bromsar jagandes för att smaka på häst och ryttare, då får man rida på natten och det går inte när jag jobbar på dagarna.. någon gång måste jag sova också.

Men efter helgen ska jag börja rida Kjartan. Han ska motioneras ca 4 ggr/vecka, ridas, longeras, tömköras eller något annat. Motion ska han få i alla fall. Gammelman behöver röra på sig för att inte stelna till.
Brana ska få lite mer kärlek och omvårdnad och all utrustning behöver säkert en kontroll/smörjning inför hennes ridstart. Jo, jag tror nog att vi får börja träna den 21 augusti. Bara 2.5 vecka kvar (21 dagar), ska bara hinna med lite mera på arbetet först... Lagom till Branas ridstart kommer jag ta semester, hela 2 veckor..  Då blir det mycket stall men även mycket husplanering.

Maj, Juni, Juli har varit hektiska månader med flytt, ombyggnation, skador, hetta. Inte så att jag klagar, jag är en aktiv person men jag vill väldigt gärna fylla på min energi med ridning också. Kjartan i alla ära, men Brana är min guldprinsessa..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar