Om mig

Jag heter som sagt Anna och ha pysslat med hästar sedan jag var ungefär 10 år. 

Det var mina kompisar som var lite hästtokiga och älskade att åka till ett privatstall i Bålsta där man kanske kunde få mocka åt någon person - vilken lycka!! Stallet köptes sedan av kommunen och så bildades Håbo Ridskola där jag då red i ridskolan. Jag hade egen skötarhäst och allt, ett elakt sto som hette Zorba. 

Kompisarna slutade med hästar men jag blev rejält hästbiten och likaså mina föräldrar och min syster. Vi 4 red på ridskola och när jag var 12-13 år köpte mina föräldrar min första häst, Caribo x, som då var ett angloarabiskt fullblod. Min syster köpte ett halvblods-sto La Mére. Men suget blev större så mina föräldrar köpte ytterligare en häst till mig, ett halvblod som egentligen hette Lechim men kallades för "Nisse". Jag började tävla i hoppning och tränade för Nicky Åstrand, Sylve Söderstrand och mina föräldrar köpte hästsläp, bättre bil och pappa tog E-kort. Vi började dundra runt på tävlingar och blev ett tajt tävlingsgäng inom klubben. Otroligt kul att åka på tävlingar varje helg och träffa alla, fika, snacka.. 
Caribo x


Men det räckte inte med de här två hästarna utan vi köpte en häst till, vackra Lazy, ett varmblod.. Under denna tid hade då mina föräldrar tillsammans med min syster byggt ett eget stall så vi flyttade in dit med Caribo, Nisse, Lazy och La Mére. Härlig tid och jag tävlade massvis med Lazy och kom (förstås) nästan alltid på 1:a plats.  Nisse såldes så småningom och Caribo dog i tarmvred och min syster flyttade, vilket innebar att Lazy behövde flyttas. Sedan blev jag vuxen (runt 20) och behövde börja betala för mig och då blev det lite för dyrt för mig samt jag hade tappat intresset lite.. Jag sålde Lazy och slutade rida på något år.. 

Lazy. Notera att jag är ca 180 lång..  Det var en stoor häst det här.

För att sedan något år sedan höra att mamma hade köpt häst. En islandshäst!! Mäh, såna där raggiga sockor kan man väl inte rida?? Men jag åkte till Grillby, Långarnös Islandshästar och fick se den yttepytte lilla islandshästen Freyr. Provred och insåg att islandshästar kan inte trava, kan inte galoppera och har hemska gångarter (grisepass/tölt).. 

Men jag är väldigt envis.. och accepterar inte att jag inte kan rida en raggsocka. Så jag åkte dit igen, dagen efter. Men då frågade ägaren till Turridningsfirman om jag var intresserad av att träna en ganska stökig islandshäst som inte kunde tölta. Visst, jag kan prova. Och det var Skuggi och jag var fast! Han var sagolik med stora kliv, fin galopp och efter någon månad, en väldigt fin tölt också.

Skuggi och min systerdotter Linda

Jag fortsatte med islandshästar, köpte egen häst, tränade många vänners hästar och flyttade senare till Täby och då utbildade jag mig till Ridlärare nivå 1 (då B-instruktör) och tränade ännu mer hästar, köpte/sålde egna hästar, sålde hästar åt kunder och höll massvis med lektioner.

Tävlingssuget kom åter och jag började tävla. Började faktiskt med Stockholmsmästerskapen men gick över till Regionala, Lokala, Öppna och sedan Upplandsmästerskapen, Stormurmästerskapen, Geadingakeppni-SM, Nationella..

Theodór och jag på vår första V5:a, år 2017
 
Geadingakeppni-SM. Prisutdelning B-flokk, Brana från Marbogården och jag..

Så jag har nog pysslat med det mesta; allt från dressyr, hoppning, distans, häst&vagn, fälttävlan, islandshästsport och hållit lektioner inom typ alla områden också men är sannerligen ingen expert. 

Jag håller fortfarande lektioner för islandshästar men även stora hästar plus tar emot en och annan träningshäst om behov finns.


OCH JAG ÄLSKAR DET!! Kommer aldrig sluta med hästar!!
Skulle gärna ha minst 10 hästar själv om jag kunde..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar