Gamla minnen

Det här är djur som jag har ägt eller skött och som har lämnat mig på olika sätt..


Kjartan från Kobonäs…. Du kom till vår familj genom ett felköp av annan häst och då blev du en byteshäst. Vilket bra byte. Underbarare häst fanns nog inte, aldrig sjuk, aldrig skadad, alltid lätthanterad, alltid underbar att rida i alla gångarter. Mamma har haft dig sedan du var 13 år och verkligen njutit av alla stunder tillsammans med dig. Långturer på 15 mil, enkla turer, jag har t om lånat honom för att examineras till instruktör. Du fick bo hos mig i 4 år då jag tog hand om dig medan du och mamma pensionerades. Du fick gå som handhäst, lära mina unga hästar hur man beter sig på turer, vara sällskap till Brana och vara "dämparen" i en flock.. Du har varit min bästa vän, mammas bästa vän - vår underbara familjehäst. Men kolik-attackerna när du var 33 år blev för många och du fick avsluta ditt liv i mitt stall den 5/1-2019.. Du kommer vara saknad..Brana från Marbogården.. Åhh, min finaste lilla tjej som tog mig så långt inom tävlingarna och var den mest knasigaste, roligaste, personligaste häst jag har haft. Hon blev aldrig frisk från sina skador och fick avsluta sitt liv i mitt stall den 19 Juli 2016.. Blott 12 år gammal..

Frenja från Ås.. Min lilla unghäst jag red in och sedan sålde när hon var 5 år gammal. Väldigt trevlig, snäll och ett gnäggljud som kunde få valrossar att bli avundsjuka. Hon bor med sin familj i Norrköping.

Ketill frá Oddhólí.. Min fina fina kille.. En av de hästar jag ångrar faktiskt att jag sålde. Väldigt snäll, väldigt lätt och mycket trevlig.. Han bor i Dalarna med en äldre herre som har honom som skogsmulle..

Tangse Delaine eller Grisen som jag kallade henne. Min söta shih-tzu om hängde med mig överallt i ca 15 år.. Hon avlivades i min famn på Albano Djursjukhus i Täby pga hög ålder 

Hnáta frá Brimnesí. Mitt första egna islandshäst. Väldigt mjuk tjej som gillade det där med farter!! Henne sålde jag till en familj som sedan sålde henne vidare, Nu bor hon i Dalarna.
foto: Amanda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar