måndag 29 augusti 2016

Stora trädfällarhelgen!

Det blev inte mycket ridning inte den här helgen.. Lite stall på lördagmorgonen och söndagskvällen men det var bara för att fodra hästar och kontrollera att de mådde bra.. För den här helgen var ägnat åt min stora trädfällarhelg!!

Syskonskaran inbjuden med sina respektive plus mamma och pappa och nog fällde vi träd.. Hela 13st fick läggas ner och äntligen är jag trädfri på tomten.. Som jag har längtat.. 2 år sedan jag köpte huset och ca 45 träd senare, men nu har vi fått ner alla.. Äntligen kan jag planera tomten och bygga upp de saker som jag vill.. och så får jag ett varmare hus i och med att solen når huset och mindre mygg. 

Det var motorsågar fram och så dags att ta ner träden.. Allt gjordes med motorsåg och människokraft. Vi drog ner träden med linor medan pappa sågade ner dem vid basen.

Sedan var det dags att kapa stammarna, rensa bort allt ris och så bära bort.. 

Pappa & Jag

Jag hade endast 2 önskemål.. Undvik pricka huset.. och undvik vedskjulet.. En av två fick tyvärr en stam på sig, vedskjulet!!
Nåja, ingen fara.. Skjulet var redan lite trasigt, en sektion var borta samt presenningen var trasig lite här och där, så vi fick slakta resterande skjul och så fick jag ett mini-vedskjul istället på ca 2 meter.

Men nu är tomten fylld av stammar, kapade stammar och väldigt mycket rishögar. Det tar mig nog ca 2 veckors arbete att flytta de kapade stammarna till den plats de ska vara och sedan ska vi elda upp riset men till våren borde tomten vara fin.. 


Underbara familj!! Ni är sagolika som kommer och hjälper till och det är alltid mysigt att träffa er. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar