torsdag 25 augusti 2016

Staket..

Det var mig ett evinnerligt byggande på hagar det här året.. Antingen skulle Brana ha specialhagar här och där eller så skulle Kjartan ha stort, större, störst och nu... Nu har mamma och jag börjat bygga till vår härliga isis-hage för våra pojkar!

Eftersom hagen går precis bredvid asfalten och jag vet inte riktigt hur Teo beter sig i hage där folk, bilar, hästar samt ston går bredvid, så bygger vi upp hagen lite. M a o HÖJA TRÅD. Så mamma och jag gick där och "knorrade".. Jag skruvade i knorrarna och mamma satte dit tråden, meter för meter, steg för steg. Skruva, fästa, gå vidare, skruva, fästa, gå vidare.. 3 trådar är mottot, en låg, en mittemellan och en hög.  Den låga och mitten satt redan där när det gick stora hästar i den hagen men nu ska våra små isisar då får ytterligare en tråd - lite roligt är det - små isisar = 3 trådar, stora hästar = 2 trådar.. Likaså med strömmen, stora hästar = svag ström, små raggiga isiar = stark ström. I alla fall är det så i vårt stall.

Efter detta ska vi även bygga till en ganska stor lunchhage samt en fodringskanal (så vi slipper bli "attackerade" av hungriga hästar och kan då bara slänga hö över staketet) och så ska ett skjul upp också. Men i nuläget räcker det med högre tråd och starkare ström. Efter detta så har Kjartan och Teo värsta lyxet och vi kan faktiskt ta in ca 4 valacker till (om så önskas).

Och snart kan hästarna vara ute dygnet om igen, året om och då börjar inte bara hästarnas lyx även min lyx. Det är alltid skönt att ha hästar ute på "lösdrift", friskare för dem, mer rörelse på hästarna och om man då inte riktigt har tid för hästarna en dag, så behöver man bara åka dit och fodra och sedan göra vad man själv hade planerat. Hästarna mår ändå gott i sin hage och kan skrota omkring där. Boxarna har jag kvar, så naturligtvis kan de komma in och sova lite t ex om så önskas.

Arbetsgänget

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar