tisdag 7 oktober 2014

Volten.. Sopor.. Skinka

Slutade lite tidigt så att jag och Nilla kunde slänga en hel del av mina sopor på återfallsstationen. Det blev det mesta, metall, gips, plast, kartonger, brandfarligt osv.. 2 rundor i fullastat hästsläp.. TACK NILLA för hjälpen!!

Sen vidare till stallet där jag tränade Brana på volten. Hon är bra pigg och vill gärna springa fortare än hon får. Vi jobbade med stora åttavolter i trav och tölt samt skritt och flytta bakdelen (bakdelsvändningar) i varje hörna plus lite skänkelvikningar i åttavolten. Hon gick bra. Benen känns fina och hon är mycket samarbetsvillig..
Tyvärr upptäckte jag sedan att hon har börjat få skavsår i sadelläget!?! Jag tror det beror på att hon är lite tjock och att vi jobbar så mycket i skritt så att den rörelsen får sadelgjorden att skava. En vanlig enkel plastgjord. Nu har jag en väldans massa hästprylar (som jag inte använder) och det var väl tur den här gången för nu får hon en fin lädergjord (ergonomisk) med "fluff" rund gjorden. Så kommer det problemet vara löst.
Hon är en känslig dam, det har jag lärt mig. Hon får skavsår av G-boots, skavsår av skydd som sitter någon milimeter fel och skavsår av bettet.. Japp, hon får skavsår av det mesta. Det gäller att finna grejer som sitter bra eller modifiera dem. G-bootsen t ex har jag kapat av vingarna på. Top Reiter boots tror jag fungerar bättre men jag gillar inte riktigt ergonomin på dem. De här nya varianterna Veredus, tror jag skulle skava överallt då de har många grejer ovanför hoven.  Nu rider jag inte med boots utan med senskydd (ponnystorlek, 114 gram) och det räcker så fint så..

Efter en härlig kväll i stallet åkte jag hem och griljerade en helg(jul) skinka.. Mums så gott det blev!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar