måndag 11 maj 2015

Byta hage, tömma förråd, rida, lektioner

Jahap.. Det var en effektiv helg igen.. Vad är det med mig och känslan av att jag måste hinna med så mycket som möjligt på helgen??

Fredagen blev en liten ridtur.. Lugn och fin ute i skog och mark. Rätt skönt faktiskt. När jag kom hem så passade jag på att tvätta lite, städa undan lite.. Njuta av våren.

Lördagen blev det morgonfodring vid 5-tiden, kunde inte sova då fåglarna kvittrade så mycket utanför mitt fönster. Sedan åkte jag hem och fyllde hästsläpet med skräp.. Plus tömde förrådet under huset, sorterade sedan allt - det som ska sparas åkte in i mitt andra förråd och det som skulle slängas blev sopsorterat.. Det är bra jobbigt att "flyttstäda" åt gamla ägarna. De hade såå mycket skräp lagrat överallt.. Nu är det faktisk bara vinden kvar och där var det bara 10 grejer så jag har inte så mycket att slänga mer..


Sedan blev det stallet igen och så byggde Nilla & jag om vår hage så att våra hästar fick lite mer gräs att käka. Brana blir ju lugnare med mer gräs.. Så nu har vi 3 sektioner för varje hage, 1 sektion får vila, 1 sektion är nedbetad och 1 sektion är nytt gräs. Hästarna blev mycket nöjda med den här nyöppning av gräshage. Så pass nöjda så de ville inte äta hö.. Kjartan får ingenting alls i hö längre, förutom "fri" tillgång inomhus när han går in och damerna fick faktiskt sin giva sänkt från 6 kg per dag till 4 kg per dag. 


Söndagen var jag uppe i stallet på morgonen (08:00) tillsammans med Nilla. Någon av damerna hade fått för sig att de skulle besöka Kjartans hage så en stolp var söndertrasad men trådarna hade klarat sig så - tji fick den damen! Vi tog in hela högen som somnade direkt i boxarna, trots att de fick frukosthö där inne..  Sedan tog vi en härlig ridtur med Kjartan på släp.. Lagade hagen efteråt, släppte ut hästarna och så var det dags för mig att hålla lite lektioner. 2 stora fullblod och en liten ponny, naturligtvis fick varje ekipage 30min privatlektion. Fullbloden fick jobba mycket i galopp på liten volt, större volt, liten volt osv.. Ponnyn fick jobba med skritt, halt, skritt, halt.. Eleven till lilla ponnyn är 7 år gammal.. 

Ida hängde som alltid med i min jacka och var totalt slut efter de här lektionerna.. Så pass trött så hon somnade i soffan hemma när vi kom hem vid 16-tiden.


Sen var den helgen klar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar