fredag 15 maj 2015

Soptipp, Inspiration, Blommor

I tisdags passade jag på att "utnyttja" mamma igen. Hon skulle ju komma dagen före vi åkte till Evidensia med Brana för att undvika morgontrafiken. Mamma hänger alltid med till Evidensia eftersom mamma är mamma..

Så min transport var välfylld med skrot och annat så vi drog iväg till soptippen och tömde en herrans massa sopor, allt från metall, trädelar, plast och gasflaskor. Myskväll hemma hos mig med mamma, det är sådant som är härligt.

Tänk så mycket bråte en husägare samlar på sig - jag förstår det inte. Jag kör med 1 års principen rakt igenom mitt liv. Det jag inte använder inom 1 år, det slänger jag. Kläder, verktyg, material.. Allt ryker (slängs/säljs) som är oanvänt inom 1 år.

Onsdagen var ju historisk då Brana blev friskförklarad men jag tänkte ta torsdagen istället. Onsdagen vet ni ju redan om i förra inlägget.

Jag åkte hem till mina föräldrar på onsdagskvällen då vi skulle till IKEA på torsdagen. Inspiration och inhandling stod på schemat. Så, mamma och jag tog min bil till Plantagen först och främst. Vi såg massa härliga blommor men det jag blev mest inspirerad av var ett 5 kvm stort växthus. DET ska jag inhandla.. Kommer bli perfekt på baksidan, stående på trätrall och så litet cafébord där inne med lite blommor, jordgubbar, tomater, potatis.

Sedan IKEA. Vi gick långsamt, provsatt överallt, tafsade på alla prylar och insöp en massa intryck och fick en massa inspiration på hur vi båda ska göra i båda hemmen. Jag vill ju ha färg, enkelhet och avskalat men ändå mysigt. Jag gillar vitt men vill ändå ha skarpa färgklickar här och där och absolut inte en massa "krafs".. Är verkligen ingen prylmänniska..

Kom på att sovrummet bara behöver lite mer blommor..

Gästrummet/kontoret är ok som det ser ut nu, lite mer blommor på väggen bara.

Vardagsrum är perfekt. Kanske två stänger över ena fönstret där jag kan hänga fast blommor.

Kök ska ha stänger på fönstret med örter.

Hall ska ha en tavla.

Altan ska ha rislampor och en pall när man sätter på sig skor.

Gångbro behöver 2 rottingmöbler till och ett bord. Lite utomhusblommor och så påbörja mat-plantering där. Potatis, jordgubbar osv.. Ta bort insektsnätet.

Det är mycket tänk på att få till plantering nu. Blommor, jordgubbar, hallon, rabarber, potatis, sallad, gräslök och så örter.. Litegrann för att hålla ner matkostnaderna och litegrann för hemkänslan.

Och hemma hos mamma pimpade vi upp sovrummet lite. Hon behövde också lite färg. Mjuka färger men ändock färg. Det blev fint där..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar