tisdag 26 maj 2015

Tömning av box

För ungefär 1 år sedan och 1 månad så tömde vi (Nilla & jag) boxarna på Klingsboda för den årliga rengöringen där. I samma veva sa vi upp våra boxplatser då vi skulle flytta till annat stall.

Igår tömde vi även våra boxar där vi står nu. Inte så att vi ska flytta men det är dags för den årliga rengöringen. Det här stallet sköts väldigt annorlunda mot alla andra stall jag har stått i, när det gäller den årliga städningen. För det finns knappt ingen *fniss*.. Det här är en gammal lada med massa vinklar och vrår som snabbt fylls upp med damm och det är ingen lada man tar högtryckstvätt och spolar av. Inte heller att man tar någon slang av något slag och spolar av. Det är helt enkelt för mycket saker överallt och för mycket el... Eller för lata människor som står i stallet. Välj själva vilket alternativ ni anser är rätt.

Jag måste dock säga att jag trivs väldigt bra i det här stallet och det känns som ett stall man stod i förr i tiden. Ett riktigt stall som luktar häst och har mycket trevliga människor inackorderade.

Men Nilla & Jag tömde våra boxar igår. Vi är nämligen "uppfostrade" att man städar ur sitt stall en gång per år och då städar man ordentligt. Så vi gör det bästa vi kan med vårt utrymme. Boxarna tömdes, det gick otroligt fort den här gången - antagligen för att vi hade gödselstacken 30 sek från boxarna samt att vi hade mindre bädd i boxarna än förra året. Vi har skurat boxarna så gott det gick och idag ska vi "virkona" boxarna så att de är desinficerade. Sedan så är hästarnas boxar klara för det här året.. Vår lilla sadelkammare vi har städas ideligen av oss så där inne är det ingen fara.

Nu har vi bara lösdriftskjulet kvar att städa. Skönt...
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar