söndag 14 september 2014

Lugn men händelserik helg

Eftersom jag har haft en tung vecka så beslöt jag att ta det lugnt i helgen.. Så, den fick vara lugn och stabil. Lördagen ägnade jag mig åt min förening, stället jag bor på är en förening, så vi hade städhelg - 4 timmar på lördagen som innebar att slakta rent ett stall från all inredning. Hade jag vetat att föreningen hade stall hade jag nappat direkt men nu ska det tydligen bli ett garage för vinterförvarade bilar.

Sedan blev det en lugn ridtur i skritt, förkortad version då Kjartan kändes trött.
 
Min vy, Ida instoppad i min jacka, jag sitter på Brana och Kjartan medföljer som handhäst.

Hästarna fick sedan sova inne eftersom de verkade så trötta.. Väl hemma skulle jag, sent på kvällen, försöka reda ut var jag hade mobilen så jag låste upp altandörren, gick ut och kollade i min bil. Nehej, där var den inte. Jag gick tillbaka och VA I HELA FRIDEN!?!?! Altandörren hade på något sätt lyckas låsa sig med nyckeln från insidan när jag stängde dörren utifrån??!! Brickan som nyckeln sitter på var så pass tung och fastnade i dörrhandtaget och hade låst dörren.. Och jag hade inga husnycklar på mig.. och ytterdörren var låst!! Ida var inne i huset, jag var utanför, mobilen inne i huset. Extranyckeln finns hos mamma & pappa men de bor ju 1 timme bort. Hmm??? Det var bara till att bryta sig in i huset, fint och snyggt så jag kunde laga det själv. Alltså inget fönster men altandörren har en trädel längst ner som jag kunde bryta upp..  Så, det var bara till att bryta upp.. Detta tog mig ca 2 minuter - KOM IHÅG DET ALLA.. 2 minuter!! Om altandörren hade haft en metallplåt hade jag aldrig lyckats.. Men nu kom jag in genom att krypa in och sedan var det bara till att laga dörren på en gång. Jättekul.. Numera låser jag aldrig ytterdörren förutom om jag har husnyckeln på mig..


 
Söndag morgon var det dags att åka till stallet vid 7-tiden och så samlade vi ihop lite bajsprov för att göra en maskkontroll. Sedan red vi ut, en härlig höst-tur med gula löv, dimma överallt, pigga glada hästar. Efter detta fick hästarna komma ut i hagen - TILLSAMMANS.  Kjartan var såå glad över att få komma in med damerna och damerna var överlyckliga över att få äta upp allt i Kjartans hage. Ingenting stökade, Brana höll sig normal (ingen brunst) och Svipa var lugn och fin, Kjartan var bara lycklig över att äntligen få sällskap och få nudda andra hästar. Efter detta lyckade ihopsläpp lät vi dem vara kvar tillsammans men vi har bara öppnat upp båda hagarna och OM det strular så kan vi alltid sära på dem igen. Nilla var förbi på eftermiddagen och gav dem kvällshö och det var fortfarande lugnt. Jag åkte förbi vid 19-tiden och det var fortfarande lugnt så vi låter dem vara tillsammans under natten också. Det skulle vara suveränt om dem kan gå ihop under vintern - det skulle förenkla vinterhagen och vatten men i vår så åker han ut från damerna. Inget brunsttjafs här inte.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar