fredag 5 september 2014

Målat kök, tränat Brana..

Första arbetsdagen igår och det var en hel del som behövde göras på jobbet. Kul att man är efterlängtad, känns alltid bra.

Efter jobbet åkte jag direkt till stallet där Kjartan fick sig en rejäl avborstning men inget mer att göra med honom. Han fick vila.. Brana däremot borstade jag, klädde på sadel, träns och sedan drog jag, Nilla och Ida i jackan ut på en liten skogsrunda. Samma grusväg som alltid i skritt och sedan in på något nytt.. Ohh, tyckte Brana. En ridvolt i skogen med hinder!! Hindren tog vi förstås inte men däremot tränade jag volter runt de läskiga däcken, tunnorna och stockarna som hindren bestod av samt lite skänkelvikningar, öppnor, slutor i skritt förstås.. Efter ca 30 min var vi klara och red hemåt igen i skritt. Brana var rejält svettig, stumpan hon har ingen kondis kvar, medan Svipa var taggad som tusan och totalt snustorr..

När jag kom hem fortsatte jag med köket. Nu bättrade jag på vissa luckor med vit färg och sedan målades alla knoppar i en mörkröd färg. Blev rätt fint.. Så nu är köket vitt och fint..

Ikväll ska Kjartan få en härlig dusch för att bli av med allt kliande.. Smutsig häst blir kliig och dessutom är det rätt mycket knott ute på förkvällarna. Så idag ska han få en spa-behandling med dusch, schamponering, dusch igen och sedan torka och borstning. Inatt ska pållarna få sova inne.. Ibland behövs det.. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar