fredag 22 april 2016

Stallmöte

I helgen ska vi ha stallmöte.. Det sker inte så ofta dessa stallmöten men det är något vi ska försöka förändra. En gång i månaden känns rätt bekvämt så man kan ta upp alla frågor, ärenden som man har. De flesta funderingar sker oftast runt betesutsläpp och när vintern börjar komma. Så 2-3 gånger per år brukar det alltid bli lite mer oroligt i stallen - man vill veta vilka hagar man får använda, när det är dags att kontrollera masken, när det är dags att stänga av sommarvattnet osv osv. 

Den här gången ska vi diskutera just detta:

  • Dags att kontrollera masken i hästarna
  • Vilka hagar ska användas i sommar
  • Hur ser vintertänket ut inför vintern 2016/2017Det har blivit lite annorlunda nu i och med att en del hästar har flyttat och att islandshästarna helt plötsligt har blivit innehästar. Brana och Kjartan står ju inne varenda natt och numera står även de 2 andra islandshästarna också inne under nätterna. Tidigare var ju planen en helt annan, att våra skulle gå tillsammans på lösdrift, mer eller mindre i hage längre bort från stallet men nu har planerna ändrats.. Inte alls fel med det men det kräver lite mer eftertänksamhet när det gäller hagar. 

Vi ska också jämka med 2 storhästflockar som också står inne under nätterna fram till en viss tidpunkt på sommaren och sedan är de ute dygnet om fram till en viss tidpunkt på hösten. 

Vi alla har varit bortskämda med att det har funnits EN storhästflock och EN isisflock men tyvärr så är det inte så längre. Alla hästar har olika krav och fungerar olika med olika hästar och därför har det blivit 4 mindre flockar, 2 stycken storhästflockar och 2 stycken isis-flockar. 
Vi har bara 3 mindre hagar vid stallet.. 
Ett litet nätt problem inte sant?? 

Nåja, det löser vi säkert i helgen.. Inga problem är omöjliga så det är bara att tänka till lite och kanske tänka lite utanför ramarna så kommer det bli super.. 

Vår gamla hage.. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar