onsdag 22 juli 2015

Tuff träning

Ibland blir det tuffa träningspass och jag kan nog säga att jag har ökat på träningen. Enligt veterinär ska vi börja med galopp och ökad tölt, från och med 13 juli och dessutom vara uppe på 1 timmes träning. Jag har varken galopperat eller ökat tölten särskilt mycket, kanske 10 steg ca 5 gånger eller ridit 1 timme per dag men det är dags att öka på lite nu.

Igår blev en sådan kväll. På med sadel, träns på Brana, på med träns med grimskaft på Kjartan, stoppa in Ida i jackan, hetsa Nilla & Svipa att klä på sig också och så IVÄG!  Vi fick sällskap av ett fullblod en bit längs med vägen men tydligen blev fullblodet lite för het så de vände. Vi fortsatte framåt..

Trav, Tölt, lite Galopp längs med grusvägen. Den eviga grusvägen som vi tidigare har skrittat hela sträckan (då tog det 1 timme) och nu tror jag det gick lite fortare. Brana var pigg och glad, Kjartan sprang på bredvid nöjd med att hänga med brudarna och Ida studsade fint i jackan..  Svipa hon var pigg, pigg, pigg, pigg, piiiiiiigg!!

En skön avskrittning en bra stund och sedan stoppade vi in torra, fina, avslappnade hästar i boxarna.  Underbart att vara på G..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar