fredag 24 juli 2015

Grusväg + Ridvolt

Det blev en kombinationsträning igår, mycket för att hästarna börjar bli lite väl mulliga och de behöver träna mer för att komma ner i hullet. Så, in med Ida i jackan, Kjartan fick träns och grimskaft och Brana sadel och träns, Svipa likaså. Ut med hela högen och så tempokörde vi lite i tölt/trav. Vi red inte så länge eftersom det var mycket broms men en liten sväng hann vi med.,

Sedan in med Kjartan i boxen, ut med Brana igen (va?, ska vi rida mer??) på ridvolten , placera Ida i domarbåset och så öva lite böjningar och annat.. Hon gick bra.

Våra hästar börjar bli lite väl tjocka så vi måste komma på något smart att hålla dem lite tajtare. Hagen är redan liten plus att bonden vill att vi ska beta ner mer  och de vantrivs att stå i box för länge. Men överviktiga hästar och på köpet tävlingshästar är verkligen inte bra. Det är som för oss människor, man ska vara lagom..

Kjartan går i jättestor hage med massa gräs. Men han äter inte hela tiden utan håller sig lagom hela tiden. Brana & Svipa (ni ser dem låångt där borta) har en mindre hage och de äter som tokar, hela tiden.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar