torsdag 7 mars 2019

Ge mig lite mer....

Teo är i grund och botten ganska lat. Han ger inte mycket av sig själv när man rider utan man får konstant kräva energi från honom. Visst är han snygg att se på men det där med att få fram det när man rider är något helt annat. Han visar gärna upp sig i hagen men...

Så igår övade vi på parkeringen eftersom ridvolten inte är plogad och jag vill gärna ha något platt, hårt underlag och så dessutom är det rätt skönt att braka rakt fram på grusvägen om man vill.
Massa volter med aktivitet på bakdelen, fram med dig Teo, trampa under. Jag har nog mesat lite för mycket med honom men nu riktigt krävde jag eftersom han både har ork och muskler för det.
Av och till så brakade jag rakt framåt i ökat tempo tölt, kan lova att Teo blev väldigt förvånad.  Jag behöver nog höja energinivån på mig själv nu och sluta "finrida" ibland.. För då och då behövs det extrem energi och Teo kan, han bara inte vill..


 
Träningshästen den äldre red jag ut på. Vi töltade på grusvägen och jobbade med serpentinbågar, skänkelvikningar och lite öppnor. Vem säger att man inte kan träna dressyr på grusvägar??
Unghästen fick sig en rejäl avborstning samt lyfta-hovar övning.
 
Helt ensam i stallet var jag. Ibland är det rätt skönt, man kan jobba på i sitt egna tempo, ha sina egna tankar och lyssna på hästarna som tuggar på hösilage

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar