tisdag 14 april 2020

Måndagsmorgon-ritt

Igår blev en rätt skojsig morgon! I normala fall har jag varenda vardagsmorgon-pass eftersom jag åker förbi stallet varje morgon på väg till jobbet men igår var det annandag påsk och röd dag. Min stallkompis och jag har delat upp passen så hon tar en morgon, jag den andra osv. Men vi brukar alltid stämma av med varandra dagen före så att det passar.. Det hade vi inte gjort för måndagen men eftersom hon hade tagit söndasmorgonen så antog jag att måndagen var min.

Så jag åkte till stallet, fodrade killarna ute, tog in Teo och gav honom frukost inne och tog fram sadel, träns, borstar osv. Då dök min stallkompis upp med andan i halsen!! Haha, hon hade tydligen känt en oro över att jag inte hade varit aktiv på facebook på hela morgonen och därför antog hon att jag sov och det faktum att vi inte hade stämt av morgonen så drog hon till stallet för att fodra.. Jättegulligt men jag var ju på plats.

Så istället för att rida på volten som jag hade planerat så tog vi en liten morgonritt tillsammans i skogen. Kan lova att det var svinkallt ute och det blåste is.. Jag ville inte ta av mig vanten för att fota så jag kan bara beskriva morgonritten som fågelkvitter, gräs, mysig, blåsig och kall..

Jag hade planerat en massa att göra i stallet men eftersom jag var frusen ända in i märgen så packade jag ihop allt och åkte hem istället. Lagade massa luncher inför veckan och sen tog jag det lugnt i soffan tillsammans med Ida.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar