söndag 19 april 2020

Morgonmys i stallet

Imorse hade jag frukost i stallet.. Både för hästarna och för mig, jättemysigt. Några hästar fick äte ute och Teo tog jag in så han fick äta inne eftersom jag skulle rida på en gång. Så han stod och mumsade hösilage i boxen medan jag passade på att äta min frukost utanför boxen. Det finns inget mysigare än att lyssna på en häst som tuggar hö..

Sedan på med utrustningen och så ut till ridvolten. Övade tölt och försökte få honom att koppla av i tölten och inte fastna i sidorna eller stressa upp tempot. Det tog några försök men till slut lyckades vi och då bröt jag hela ridningen. Jag var sååå glad!!

Det som var lite tråkigt idag var att jag noterade att vår nyaste häst attackerar Teo mot staketet och naturligtvis svarar Teo. De går inte i samma hage utan går bredvid varandra och den här hästen är den Teo verkligen vill slå sönder och samman. Vi har försökt några gånger att släppa ihop dem men det slutar med att jag tar ut Teo pga att Teo jagar, biter, tränger in nya hästen i ett hörn och hamrar med både bakben och framhovar. Alltså Teo ser riktigt vild och tokig ut.
Men nu har tydligen den nya hästen också fått attityd och som sagt, han attackerar Teo mot trådarna. Hotar honom, visar hingstnacke, sparkar med framhoven osv. INTE OK!! Både jag och min stallkompis har sett det här så det är inget speciell händelse utan det händer då och då. Verkligen inte ok..

Varför jag inte tycker det är ok?? För nu raserar alla planer på att släppa ihop Teo med min stallkompis hästar och Solfari. Det vet vi nu kommer inte fungera. Teo och den nya hästen kommer slå ihjäl varandra, eller sparka sönder benen. Teo var vi redan tveksamma över eftersom han är så hingstig men nu med den här attityden på den andra hästen, nu vet vi att det inte kommer fungera.

Så, nu kommer Teo få gå med Solfari bara. Vi behåller hagarna som de är och så får vi se vad som händer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar