torsdag 30 april 2020

Nu är vildhästen hemma!!

3 timmars åkande med hästsläp och så framme.. 15 min i stallet där jag försökte få på Solfari grimma i boxen.. Hmm, han är verkligen en vildhäst, mycket ohanterad och jag kunde knappt sätta på honom grimman. Noterade först att min inköpta ponny-grimma var på tok för liten så det blev en fullstorlek grimma som jag hade slängt med i bilen. Han är stor!!
Fick en rejäl käftsmäll av honom då han blev livrädd när jag försökte sätta på hon grimman och då slängde han till huvudet rakt mot mitt ansikte. Men skam den som ger sig!! Knäppte upp nackstycket och så försiktigt sätta på runt nosen och knäppa runt huvudet. DÅ fungerade det.

Jahap - då skulle jag leda honom in i boxen. Haha, leda var det ja. Han ville inte, förstod inte och som sagt, helt ohanterad. Till slut fick gårdens ägare övertala honom lite bakifrån medan jag styrde framifrån. Transporten hade jag backat rakt in i stallet så det var bara till att gå rakt in..

Väl inne i transporten började rövar-buset. Han skrapade med framhovarna, stegrade, sparkade och tryckte huvudet mot framglaset. Jösses!!! Mamma och jag hoppade in i bilen och så började transporteringen hem. Han höll på med detta oväsen i typ 30 minuter sedan tröttnade han. Stod sedan och sov, åt lite, tittade ut genom fönstret..

Väl framme så körde jag släpet så nära stallet som möjligt och så stod vi, han och jag, i transporten en stund. Vi andades, pustade lite, tog in lugnet och mental fokus. Bad honom följa med nerför transportlämmen och in i stallet. Han följde med snällt. In i boxen och så av med grimskaftet, lite kli och så stod han där. Tyst, lugn och stilla.


Hämtade in Teo så han fick sällskap och de snosade lite på varandra och verkade rätt nöjda med att lära känna varandra. Rätt mycket pip och skrik men inget bitande när de sniffade på varandra. 

Japp - nu är han hemma!! Nu kommer nästa moment. Ihopsläppet.. Det både jag och min stallkamrat fasar för då Teo inte är den trevligaste mot en del hästar. Vi får se hur det går, tack och lov lyssnar Teo på mig när jag säger åt honom att lugna sig..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar