söndag 12 april 2020

Massa påskjobb i min ensamhet

Men alltså, det börjar bli lite ensamt nu. Att träffa stallkompisar är alltid roligt men dem träffar jag mestadels varje dag, likaså arbetskollegor - så oftast har jag fått min sociala bit tillfredsställd.
Men nu!

Eftersom den förbaskade C-viruset så gör man ju knappt ingenting!! Jag vägrar/vågar inte träffa föräldrar eftersom de tillhör den äldre generationen och pappa har lite hjärtproblem, så jag skulle aldrig i hela mitt liv riskera deras hälsa bara för att hälsa på dem. Dem brukar jag träffa ofta och de brukar ofta komma hem till mig för att göra än det ena, än det andra hemma hos mig. Vi har alltid massvis med roligt utbyte av varandra.  Och påsken brukar jag även bjuda hem föräldrar och moster men som sagt, nu får vi inte.. eller bör inte då.

Så vad har jag gjort??? Ja, kapat ved förstås. Städat förrådet, fixat redskap åt trädgården, städat, städat, städat!! Planterat penséer , städat altan, fixat utomhus-vår-mys, tvättat fönster och annat man kan fördriva tiden med.

Ridit har jag förstås gjort!! Massa ridning på volten, jättemysigt. Eftersom tävlandet är lagt på is ett långt tag framöver så kan man ju träna. Finslipa på saker som behöver bli bättre, öva mer på det som behöver tränas till och kanske träna något nytt?! Själv fortsätter jag på piaff och även öppna, sluta i trav/galopp och mer galopp på mycket liten volt, kanske slutar med en piruett???

Vissa dagar har jag nästan varit ensam i stallet och vissa dagar har jag lyckats matcha in när det är massvis med folk, inklusive stallkompis.

Men ja - jag börjar känna mig lite ensam.. och har insett att så här lär livet bli när jag blir lite äldre och.... Näe, det är dags att se till att träffa vänner lite oftare, vårda de få vänner jag har. Inte nu, eftersom man ska hålla sig hemma men så småningom när det här viruset har minskat ner och vi har lite vaccin..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar