torsdag 21 september 2017

Uteritt o Ridvolt

Det blev en liten runda på grusvägen med båda igår. Kjartan som handhäst och Teo som ridhäst. Båda gick bra,inget wow men helt ok. De var lyhörda men lite sega och ville inte riktigt gå på som jag ville. Nåja, man kan inte vara på topp jämt.

Kjartan fick gå tillbaka till sin box, efter ca 20 min travande, medan jag tog ut Teo på en liten tur till för att testa samtliga gångarter. Skritt, lite överilad eller lite slö - hittar liksom inte mellantempot, Trav, helt ok men lite för djup i formen, Galopp, helt ok men även här lite för djup.
Han kändes helt enkelt lite för seg och trött, det kan vara vädret, dagen, eller något annat. Inte vet jag. Men det är helt ok. Man behöver liksom inte vara på topp jämt.

Vår ridvolt håller på och justeras. Helt underbart då den behövde en uppfräschning.  Helt plötsligt blev det en 60x20 volt istället för en ovalbana på ca 40x15. Ett nytt bottenskikt är fixat, volten är jämn (ingen vågig bana längre) och snart kommer toppskiktet på också och sedan är den ridbar igen.

Vi ska även fixa till sadelkammaren, foderkammaren och torkrummet. Otroligt trevligt med alla nya stallkamrater som också gillar ordning och rent stall samt att de också har förslag på förbättringar. Det börjar liksom se ut som ett väldigt välorganiserat stall - även om det var bra tidigare så kan det alltid bli bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar