onsdag 20 september 2017

Jätte-nervös

Det är inte ofta jag är supernervös men inför den här tävlingen så känner jag att det pirrar rätt mycket i magen..  Det är ingen speciell tävling, inte heller någon speciell klass men det är min och Teo's första tävling!! Ca 17st ska tävla i min klass, V5.. Uppfödarna har dessutom meddelat att de kommer och tittar - URK..
Och jag har inte tävlat på över 4 år - sista tävlingen var med Brana på Geadingakeppni-SM 2013.

Jag & Brana på GKSM 2013

Så, det är inte underligt att jag är lite nervös. Det är så många nya regler att lära sig och jag har verkligen försökt läsa på om alla nya regler, tankar och annat från SIF och alla som har tävlat under åren. För mig blir ju allt nytt igen - nya domarhandledningen (som numera är gammal), nya bedömningar, mer regelverk om hjälmar, boots, klasser, nivåer osv. 

MEN!! Det är "bara" en tävling och jag kan rutinerna ändå. Packa släpet, lasta hästen, köra, hästägarförsäkran, parkera, incheckning, vänta, rida fram, rida på banan, vänta, domarkommentarer, ev. final, åka hem, lasta ur hästen, packa ur släpet, parkera, åka hem.. 

Det bästa är stället jag tävlar på. De är såå rutinerade och har sån otrolig koll på tider och annat. Man behöver aldrig vänta på sin tid utan har man en inridningstid för sin grupp så hålls den perfekt. Örnäs är riktigt bra och jag tycker nog att andra tävlingsgrupper borde lära sig en hel del av dem. För det finns inget tråkigare än att sitta och vänta eller att man har planerat sin tid och sitter till häst för att sedan förstå att det är försenat med 30min.. eller ännu värre 1-2 timmar - för det har hänt mig!!  Visserligen har jag kunnat planera rätt bra tidigare, efter några tävlingsår, men det är väldigt svårplanerat när tiderna inte hålls, särskilt nu när jag kommer med unghäst. 
Så, jag är glad att jag börjar med Örnäs.

"Problemet" är jag är en tävlingsmänniska.. Jag kan inte hjälpa det. JAG VILL VINNA!! Jag vet att det här är Teo's första tävling och vi ska bara leka lite, testa, visa banan osv. Jag vet att allt kan hända och att hans gångarter i nuläget inte är de bästa utan han ska bara få se vad som händer på en ovalbana. Vi har aldrig ridit på ovalbana, vi har aldrig hört musik, vi har aldrig sett så många islandshästar på en och samma plats, vi har inte sett flaggor & domarbås eller hört en speaker. Mycket kan hända.. Men det hjälper inte.. JAG VILL VINNA!! Det är nog därför jag är nervös, för jag vill stå där med Teo i "vinnarcirkeln".. 
Nåja - jag vet att så länge han gör sitt bästa så kommer jag vara nöjd med honom men inte med mig själv, eftersom jag...vill...vinna...

Jag &  Brana GKSM 2013. Prisutdelning..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar