fredag 23 september 2016

Mörkret kommer

Nu börjar det sannerligen bli mörkt ute. Jag höll en liten lektion igårkväll och märkte att det började skymma på ju längre tiden gick. Ekipaget fick träna skritt (stor häst med ryttare som precis har läkt ihop sitt brutna skulderblad efter avramling) eftersom hästen har vilat i ca 8 veckor. Skritt på liten fyrkant med framdelsvändningar i hörnorna och halt+rygga på långsidorna. Gick mycket bra..

Sedan dags att träna min egna häst och det var som sagt på gränsen till att jag blev tvungen att tända belysningen på ridvolten men det gick. Vi övade trav, i olika tempon, samt galopp på mittvolt och så lite tölt. Mera tölt faktiskt.. Han börjar bli riktigt stark men vi töltar fortfarande mycket korta sträckor. Efter en halvtimmes ridning ungefär så avslutade jag och så släppte jag ut honom och Kjartan i hagen - efter att Teo fick provsmaka Kjartans betfor.. mmm, första sockret.. det var gott tyckte han!

I helgen ska Teo och jag åka på vår första kurs!! Peter Häggberg håller kurs på Marma Gård och det är ett sådant fint ställe och jag gillar ju Peter - så dit vill jag åka. Då kan jag även passa på att väga honom eftersom Marma Gård har våg inne i behandlingsrummet. Det ska bli spännande att se vad Peter tycker om Teo och ge mig lite tips på fortsatt träning.

Marma Gård är ett s.k active stable, vilket innebär att de har foderautomater för allt och smarta lösningar för det mesta. Hästarna går ute dygnet om och stallet finns där mer som en yta där man kan hantera hästen inför ridning samt ta hand om sjuka/skadade hästar.  Hästarna får m a o äta mat ca 20ggr per dygn vilket är mer anpassat efter hästens behov och inte människan. Om ni är intresserade så kan ni gå in på deras hemsida. http://www.marmatorp.se/
Om stället inte var så långt bort från mig hade jag flyttat dit omedelbart för det är precis sånt här jag gillar..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar