onsdag 21 september 2016

Pimpa hemmet och spikmatta

Jag har muttrat lite hemma gällande mitt kontor/gästrum.. Rummet är litet och jag har haft 3 skåp i rummet fyllda med massa papper, dammasugare, målarfärg.. Ja, allt man brukar lägga i något vettigt varmt förråd/skåp inomhus men jag bor ganska litet och har inte såna möjlighet och då får man vara lite smart med sin förvaring. Men varje gång jag har gäster (läs: mamma & pappa) över så får mamma sova i gästrummet och då mitt i rummet med sängen och pappa sover i soffan..

Jag vill att när en person sover över ska de kunna sova skönt och vettigt i ett rum och även kunna stänga om sig, om de vill vara ifred.

Sagt och gjort.. Igår blev det dags att möblera. Jag åkte från jobbet för att först åka till föräldrar och lämna av Ida men plocka upp mamma. Vi drog sedan till IKEA och eftersom vi precis hade varit där så hade jag förstås fotat var jag ska hämta saker på lagret men jag behövde även hyllplan så det blev en snabbis upp i själva affären också. Hämtade två hyllplan, konsoler och så ner till hämta-själv-lagret och ta madrass, ben, säng.

Tillbaka till föräldrars hem, dumpa av mamma, slänga in Ida och så hemåt! Väl hemma så satte jag först upp hyllorna (ja, mamma - jag använde vattenpass!) och så upp med alla pärmar, dokument och sånt där annat man måste spara för att veta hur och var man lever. Sedan börja fundera på vart resten ska ta vägen.. "Hur kan jag ha så mycket saker??" Hittade platser för alla saker och så upp med sängen i gästrummet/kontoret.

Det blev jättefint.. Jag är så nöjd. Sängen som även ska kunna konverteras till soffa är perfekt och hyllorna blev suveräna och sväljer alla pärmar. Visst jag har lite kvar.

  • Jag ska byta ut pärmarna så de får en enhetlig färg och så en liten korg för alla manualer. 
  • Teve och Dvd ska sättas upp vid fotändan av sängen
  • Lite tavlor ska upp
  • Sängen ska få överkast och massa kuddar så man kan använda den som soffa.
  • Ny mysig matta ska installeras..

Jag har haft migrän hela dagen och jobbat samt gjort det här ovanför och äntligen kunde jag ta det lugnt. Duscha och sedan installera mig på spikmattan. Att jag inte har provat det här med spikmatta förut? Det får alla mina spända ryggmuskler att slappna av och får alla spänningar i kroppen att minska, migränet kanske inte försvinner varje gång men det blir så mycket lättare att hantera. Jag låg nog och halvsov på mattan i 2 timmar men sedan var det dags att ta bort den för att sova för natten.. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar