torsdag 22 september 2016

Bus-träning

Jag hade glömt sadeln hemma igår så jag fick tänka om hur jag skulle göra med hästarna. Så jag började med att ta in båda hästarna men ändrade mig sedan och tog med mig båda till paddocken. Där knäppte jag loss båda från grimskaften och så smackade jag EN gång..

Kjartan svarade direkt med att börja trava och vilja lägga sig på en volt runt mig men eftersom Teo var precis bredvid Kjartan så blev det inte så. Däremot fattade båda galopp och sen blev det galopprace runt runt paddocken. Massa bockningar, backutsparkar och beroende på hur jag vinklade min kropp, så bytte de antingen varv eller fortsatte i samma varv. Båda låg exakt bredvid varandra hela tiden men det syntes att det var Kjartan som styrde dem båda och jag styrde Kjartan.

Det var länge sedan jag hade KUL med hästarna, så där riktigt roligt så jag bara skrattade och det här ska jag göra om!

Men hästar är lite som barn och efter en stund så blev det roliga FÖR roligt.. Då började de utmana varandra och "hingsta" mot varandra och för att inte få dem till att börja slåss bad jag dem stanna upp och så klappade jag om dem och så ut i hagen igen.. Nöjda, svettiga hästar som direkt började beta och dricka vatten.

Själv åkte jag hem för att rigga transporten - jag ska ju på kurs i helgen med Teo - och sedan städa upp efter 2 veckors anti-hus-skötsel. Många saker slängdes och desto fler saker ställdes upp på sin nya plats. Nöjd och belåten kunde jag och Ida sedan busa och därefter gosa i soffan..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar