tisdag 27 september 2016

Theodór från Eklunda

Kanske läge att presentera den nya hästen.. eller hästen jag har ägt sedan den 25 juli.

Theodór från Eklunda heter han och är 4 år, fyller 5 nästa år (2017). Kastrerades hösten 2015 och reds in av Robin Haraldson hösten 2015. Knallsvart utan några som helst tecken på kroppen. Min första svarta häst!

Uppfödare och f.d ägare är Solea HB vilket är familjen Norrestam. Pappa är Prins från Knutshyttan och mamma är Fagra från Rungarn. Morfar är Kjarni frá Kálfsstöðum, som även har fått sonen  Kolgrimur från Slätterne


Theodór är en stor kille, jag vet inte höjden men chansar på 145cm och han växer ännu. Mycket Prins i kroppen, långa ben, stor. 
Jag vet inte heller om han är 4- eller 5-gångare men han har 3 starka grundgångarter. Mjuk och trevlig att hantera (rätt ovanligt för mig som har haft svåra hästar tidigare) men han har en liten ådra som protesterar vid för höga krav eller när han anser att det inte ska göras på mitt sätt utan på hans sätt.  

Hög i rang är han också men mild ändå i hagen, antar att han inte behöver visa sin kraft utan det räcker med sin aura. Matglad men är inte så förtjust i godis utan gillar mer hö och gräs. Äter t ex 1kg hö på 15 minuter. 
Theodór & Kjartan, första dagen de fick gå ihop.

Väldigt lättlärd och har (än så länge) medelvilja. En otroligt trygg häst i alla situationer, allt bemöts med lugn och ro - antar att mamma Fagra har lagt in sitt lynne i honom. Mammor är bra viktiga.


Jag har sett Theodór när han var liten eftersom Kjartan stod i det stall där Theodór föddes, så Kjartan har faktiskt fått vara med från allra första början. 

Theodór nyfödd

Theodór 2 år

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar