torsdag 8 september 2016

Rakning & Ridning

Mina två svettiga pojkar fick komma in från hagen och ta en paus från solen, värmen, knotten (va det är mycket knott nu) och ätandet. De är så lurviga nu och så sega och trötta så jag rakade faktiskt båda igår. Bara en liten rakning, en hals-rakning så de fick lite luft och huden fick en chans att vara torr. Teo var så svettig i boxen så han t om skummade i flankerna och det började droppa om honom.
Båda tyckte det var skönt med maskinen även om Teo var lite skeptisk till den där låtande darrande saken vid öronen.


Sedan efter den lilla proceduren så var det dags att träna hästarna också. Började med Teo och jag kan säga att den där rakningen gjorde susen direkt! Vi (nästan) skenade ner till ridvolten och väl på volten ville han bara busa och började bocka!?! Kul med energifylld häst!! Vi travade i åttavolter med tydliga halvhalter vid voltbytet och så lite tölt på det. Sakta sakta går tölten bättre men det är inga långa sträckor som vi töltar. Men det går bättre och bättre.  Efter en stunds träning så satt jag av, berömde massvis och så ledde jag upp honom till boxen igen.

För att fortsätta med Kjartan. Han fick jobba i trav över bommar. Jag har noterat att han är lite stel i korset och behöver motionera de där lederna i bakbenen så han fick helt enkelt en liten bomserie som han skulle trava över...och lyfta på bakbenen. Jobbigt var det ansåg han men han travade på så fint. Efter en liten stund så avslutade jag även hans träning.  Det här kommer jag nog försöka göra kontinuerligt så han tränar sin rörlighet.. Även om han rör sig i hagen så betyder inte det att han lyfter på benen och gammal gubbe behöver ledas upp lite..

Nöjd var jag med båda hästarna och de fick gå ut i hagen igen efter en liten paus i boxarna. Nu har de vant sig vid att vara ute för båda ville verkligen ut efter några timmar i boxarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar