onsdag 16 mars 2016

Mocka, fodra, träna, spiksova

Så har tisdagen gått förbi med en hejdundrande fart. Känslan att hinna med så mycket har börjat komma till mig alla eftersom ljuset håller sig kvar längre och längre på kvällarna. Det är så mycket jag vill göra hemma, så mycket jag vill göra i stallet, så mycket jag måste göra på jobbet..  Men det är bara att lufsa vidare och försöka göra det som jag orkar och måste..

Hemma är planerna höga och jag har nog gjort om hela tomten plus halva huset i mitt huvud. Det kommer nog ta några år innan jag hinner med allt men det är ju tjusningen med att ha hus, att få fixa.

I stallet är det lite.. tja.. tuffare? Min stallkompis och jag kämpar på med våra hästar och fodringar. Jag ljuger om jag säger att det går enkelt för det gör det inte. Det ÄR tufft att ha så många fodringspass (3.5 pass per häst & eftersom vi båda har 2 hästar var så blir det 7 pass/ägare/vecka) och försöka planera så att alla 4 islandshästar har det bra, behagligt och samtidigt att de ska hålla sig friska plus det faktum att vi samsas med 7 andra hästar som också ska ha tillgång till hage osv.

Vi har ett gäng hagar att disponera och när våra hästar gick ute dygnet om så "ägde" vi en ganska stor och fin hage. Men nu när Brana & Kjartan går in varje kväll och har fått order om att stå i en liten hage, så har de lämnat den där stora hagen och har en liten hage vid stallet. Det ger mig lite bekymmer och ökar på funderingarna om jag ska lämna den stora hagen helt och hållet eftersom det inte verkar som om någon islandshäst vill komma till vårt stall, tråkigt men det är de stora som tar över.. Det är också tråkigt för de andra två islandshästarna som står i en lite mindre hage i den stora hagen..

Nåja. Det tål att tänkas på en del till.. Fördelen är just det att vi har rätt fria tyglar i det här stallet och så länge vi kommer överens med alla andra så är det ok att göra som vi själva vill.

 Tisdagens eftermiddag blev härlig. Lite mocka boxar, både Kjartan & Branas och så fylla på vatten i deras hinkar i boxarna (jo, vi har vattenkoppar men de dricker inte ur dem) och så ge alla 4 islandshästar eftermiddagshö, ta in mina och så borsta hästarna, sadla på Brana och så ut på ridvolten och träna skritt - öppna, sluta, skänkelvikningar, volter, halvhalter och så lite trav - volter, skänkelvikningar..
En sak med den här rehab-träningen har gjort att vi tränar mer trav och nu travar hon fint , rent och taktmässigt med sväv och vi kan t om rida skänkelvikningar i trav.. Det kunde vi inte förr i tiden, så det för alltid med sig något gott med det onda.

Och på tal om onda.. Jag lider ju av migrän och spänningshuvudvärk och köpte för ett ganska bra tag sedan en spikmatta plus en spikkudde.. Den har jag börjat använda mer frekvent nu och igår somnade jag när jag låg på allt i soffan.. Jätteskönt (faktiskt) och jag kände mig så mycket bättre efter denna 30  minuters paus. Att min rygg var knallröd och full med massa små hål - jaja, det är sånt man får ta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar