tisdag 29 mars 2016

Brana ska opereras

Måndagen..

Brana, Jag, Mamma, Ida, Molle tog en sväng till kliniken i Täby. Det var 2 månader sedan vi var där förra gången och den här gången skulle vi då testa rejält om hon såg fräsch ut. Jag fick rida (kändes som en examination när jag red) och så var det till att springa i gången och vi skulle ha böjt benet också men eftersom hon visade en mycket liten hälta (under 0,5 grad) så var det ingen idé att böja. Lite ultraljud och det såg ganska fint ut., 

Men både veterinär och jag ansåg att eftersom Brana inte har blivit bättre på 2 månader, trots stenhårda regler - med box på nätterna, liten hage på dagarna, skritt ca 40 minuter, trav ca 10 minuter -  så ska hon nu opereras. Hon borde ha varit ohalt nu och benet borde ha sett bättre ut.  

En elitidrottare som hon är ska vara 100% fräsch innan man kan tävla och hon kan inte bli hobbyhäst då hon är lite för mycket "galen" för det så nu börjar den sista utvägen.. Jobbigt men så är det. 
Sista chansen till att bli fräsch.. 

Nu tar min veterinär kontakt med en annan klinik som hon rekommenderar plus en veterinär som hon anser är bäst att operera ringband och så får vi se om vi får ett OK till att operera. Då blir det en ringbandsoperation, vilket innebär att de klipper upp lite av ringbandet så att allt annat "krafs" där inne får plats plus att man rensar upp lite av de trådar som försöker fästa på fel ställe (enkelt förklarat)..  3 månaders rehab och sedan ska hon vara ok igen för att tävla. 
Om det inte funkar, om hon inte är en passande kandidat för att opereras.. ja...då blir det inte roligt..  Men en dag i sänder.
Jag kan i alla fall börja med att kontakta försäkringsbolaget och sedan börja oroa mig för kanyler, narkos, uppvaknandet och hanteringen av henne på kliniken. Hon är inte en lätt häst att hantera så jag är lite orolig.. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar