onsdag 2 mars 2016

Information i stallet

Alla stall har ofta någon sorts kommunikationstavla. Antingen en whiteboard-tavla eller något annat, så att man vet t ex vilken hage alla hästar ska gå i, vad som gäller i området, när hovslagare kommer eller veterinär. Alla har full rättighet till denna tavla, att skriva vad som anses behövas för att informera alla i stallet, eftersom man inte möter alla i stallet.

Stallmöten är också något de flesta stall har, så att man kan vädra sina tankar och föreslå saker som hela stallet får ta ställning till.  Det är dessutom ganska mysigt att träffas, fika och snacka lite.

Men det finns Vett & Etikett när det gäller hur man skriver på en tavla.

  • Signera med ditt namn
  • Skriv vänligt. Inga hårda ord
  • Var tydlig och så kortfattad som möjligt utan att det kan missförstås


Det är så viktigt att skriva rätt och skriva "mjukt".. Många gånger missuppfattas allt när man skriver och ännu värre när folk är arga och skriver hårda ord på tavlan. Det kan så lätt bli "gruff" i stallet trots att det inte behöver bli det, många personer ska samsas och alla har viljan att alla hästar ska må bra i stallet.

Och om det nu skulle råka bli missförstånd - RED ut allt på en gång med den person som man har missförstått. Det är så onödigt att snacka runt med en massa andra personer och debattera. Bättre att direkt - öga mot öga - diskutera igenom vad som missförstods..

Vi alla vill samma sak: Att stallet, hagarna, hästarna och människorna ska må bra..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar