måndag 21 mars 2016

Flott flott floooott Brana

Helgen började som vanligt med morgonfodring på lördagen och så lite lektioner på det. Underbara glada energiska elever som bara går från klarhet till klarhet.

Sedan hem och ta en paus för att sedan åka tillbaka till stallet för en liten ridtur. Brana gick fint på ridvolten och allt kändes bra. Sedan hemåt för att dona lite hemma, städa, tvätta, laga mat, påska huset..

Söndagen blev lite ovanlig. Jag hade ingen morgonfodring för den tog min stallkamrat.. Kändes jättekonstigt att inte göra något på morgonen men det fyllde jag upp fort med att dammsuga, göra ordning det sista hemma inför påsken och ta ut utemöblerna - det ska ju vara vår nu, trots snöandet hemma.

Sedan kom Annica, Isabell och Cassandra till stallet. Isabell skulle rida Brana och Cassandra skulle rida Kjartan.. Annica blev chauffören.
De fick en liten lektion av mig och de övade skänkelvikning, öppna, skritt. Fokuserade tjejer på 2 mycket glada hästar.. Kjartan var nöjd över att få skänka glädje åt en sådan (lätt) ryttare och verkade uppskatta att få trava och visa hur snyggt han kunde göra skänkelvikningar.. Brana.. ohhh, hon var het, det kan jag lova. Isabell fick jobba mycket på att vara lätt lätt i skänklarna och det var mycket fokus på att skritta och inte tölta.
Bästa berömmet fick jag också: "Jag kommer få träningsvärk imorgon", sa båda tjejerna.. YES!!

Brana visade upp snygg trav med Isabell.. Det ser väääldigt fint ut. Jag tycker det så pass fint ut så jag tror nog till 99,99% att vi kommer bli friskförklarade den 29 mars..

Sedan fick hon även ta en liten tölt. En kort en, 1 varv tölt. Jag säger bara. WOW!!!! Den där tölten gick inte av för hackor.. Brana riktigt satte sig på rumpan och hon höjde sig rejält i manken  och hon bara matade framåt.
Det här är nog första gången sedan jag har börjat hålla lektioner för Isabell, som jag har fått se Isabell spricka upp i ett totalt överlyckligt leende så hon måste ha känt det med.  Annica och jag mer eller mindre gapade över denna fina tölt med denna fina ryttare på henne. Vem vet? Kanske blir en liten tävling igen, Isabell??

Till på köpet fick jag då även 2 medryttare som mer än gärna hjälper till i sommar med mina hästar om jag behöver åka iväg.. Wohooo.. Ni är såå välkomna.
Annica, Isabell, Cassandra - det är så underbart att vara vän med er och ännu bättre att ni också är hästtokar, som jag..

Kjartan & Cassandra.  Brana & Isabell (snodde bilden från Annica på FB).
fotograf: Annica Wolf

Numera kommer jag fortsätta med dessa 2 ungdomsryttare en gång per månad och jag har även märkt att mina hästar mår bra av att stå i en mindre hage med box på nätterna (inte alls vad jag vill, men hästarna mår bra av det ) så nu kommer jag fortsätta på den linjen.. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar