onsdag 9 mars 2016

Jobbig tid..

Nu börjar den tid jag tycker är så jobbig.. Tävlingssäsongen!! Jag önskar att jag kunde göra som alla andra och planera, boka och bestämma alla olika tävlingar jag ska åka till men eftersom Brana (fortfarande) är skadad så får jag sitta här och läsa på alla olika sidor om hur folk planerar sina tävlingar, debatter om tävlingsdatum, tävlingar, SM, GKSM osv osv..
Jag blir väldigt frustrerad och önskar att jag hade ork, tid och råd med 2 flotta tävlingshästar.

Men som läget är nu har vi varit från tävlingar sedan sista tävlingen som ägde rum oktober 2013.. Kan ni tänka er att det har gått så lång tid?? Det är faktiskt mer än 2 år sedan!!! Dumma skador som dyker upp efter varandra på Brana och jag önskar verkligen att det kunde vara bra nu.

Vila.. Det är det magiska ordet jag har hört hela tiden från min veterinär. Vila, vila, vila.. och visst, jag håller med henne. Vila är det bästa för en skada och att skynda på gör ingenting bättre.
Hennes sista skada är mycket envis och vi kämpar hårt för att få det bra nu. Tyvärr tror jag inte att det har räckt utan att vi blir tvungna att operera.. Men vi får se. Benet ser bra ut nu men som sagt, vi skrittar bara och travar i max 10 minuter. Hur ska hon orka med tölt i ca 40 minuter med hård press på det bakbenet??  OM hon opereras så är rehab-tiden för detta ca 2-3 månader, sedan långsam igångsättning (igen). Men som sagt, det är en risk och hon kanske inte blir bra ändå.. Eller kommer min veterinär säga att jag måste fortsätta så här några månader till innan vi kan ta ställning till att hon behöver/behöver inte operation?? Ska jag behöva vänta 1-2 år till innan vi tar något beslut överhuvud taget??  Hon är 12 år nu.. Men det är klart, kan Jorik så kan Brana.. Han var också skadad förut under lång period och se hur bra det har gått för honom.

Men det är bra tråkigt att spendera pengar på hästen när man mer eller mindre bara är i stallet för att sköta om hästen. Att skritta är ingen ridning.. Jag vill kombinera skritten med massa andra gångarter också. Det är som att putsa på en superdyr bil i garaget utan att få en chans att köra den för den är utan luft i däcken.. Jag köpte Brana så att vi kunde tävla tillsammans men utan henne så är jag ingenting. Jag behöver min guldgula prinsessa!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar