fredag 28 juni 2019

Rida, Måla, Njuta

Tjohoo!! NU äntligen är mina boxar klara inför hösten. Allt är tvättat med högtrycken, virkonat och nu målat. Alla boxar är egentligen svarta halva delen och vita resten samt stallgången är grön och vit men jag tycker det blir för mörkt i boxarna så jag målar med nougat och vit. Blir så mycket finare, ljusare och boxarna känns större.
I veckan kunde jag även lägga in lite spån i Teos box och jag känner mig såå nöjd.

 

Kolla skillnaden. Ljus box mot mörk box.

Teo invigde boxen med att nästan direkt gå och lägga sig. Han har nog saknat sin box med spån på golvet så han kan få sova, detta gör han ofta och gärna på sommaren. Våra hästar går ute dygnet om just nu och lär nog göra så ett bra tag men det är i alla fall skönt med färdig box inför vintern.
Det enda jag ska göra nu är att vända på boxdörrarna, så att man öppnar dem mot väggarna och inte mot mitten som det är nu, fattar inte vad de tänkte på med att låta dörrar öppnas mot mitten ("de" är då de som gjorde stallet). Vem vill ha dörrar mitt i vägen?  Sedan ska ett hingstgaller byggas till min andra box, där Sólfari ska stå, så att han också står tryggt och säkert inne i sin box.

Ridningen går bra. Jag rider både min och stallkompisens häst just nu på ridvolten, går inte att rida någon annanstans just nu med tanke på värmen och Ida, så då får man träna på volten. Å andra sidan rider jag oftast ut höst, vinter, vår så det är bra att träna lite mer koncentrerat på sommaren.
Teo och jag övar galopp och trav på små volter i långsamt tempo och stallkompisens häst och jag jobbar på att vara lugna, rena och stabila. Båda går väldigt bra!

1 kommentar:

  1. Så fint det blev! Själv har jag en pålle som tydligen förvandlats till dynamitgubbe av sommarbetet. Vi flänger runt i 180 i skog och mark - kul det också!

    SvaraRadera