torsdag 13 juni 2019

Mysrunda i min ensamhet

Finns det något mysigare än att rida ut solo och bara vara? Mobilen var hemma, det var lagom svalt ute, Teo var pigg och glad, vägen var mjuk och trevlig och allt bara flöt på..

Vi började med att skritta en liten sväng på grusvägen, sedan ville Teo in på den s.k "mamma-rundan".. Jag kallar rundan så för det är en lite skogsrunda som min mamma gärna red på med Kjartan. Så visst, vi kan ta den Teo.. Töltade i sakta mak längs åkerkanten på mjuk dämpad jordväg och sedan växla över till trav i skogen över stockar och stenar som låg över skogsvägen.
Skritt för att komma in på en öppen äng där det finns en liten sandväg som är gjord för att galoppera eller tölta på - vi valde tölt. Vände efter denna väg och red tillbaka samma väg i samma tempo, för att sedan vända igen och rida tillbaka i samma takt och tempo.

Tillbaka in i skogen, klättra uppför berget, gå förbi ridhuset och hagarna, skritta på en mjuk jordväg förbi alla hästar i hagar och så ut på grusvägen som leder hemåt och där tog vi tölt. Vi växlade lite tempo, mellantempo, långsamt tempo, mellantempo osv.. För att till slut sakta av till skritt på bilgrusvägen och skritta hemåt. Mysigt värre!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar