torsdag 24 maj 2018

Sommarbete.. eller inte

Det är alltid ett sådant dilemma det här med somrar. Man vill att hästen ska gå ute och njuta av sommaren samtidigt som man själv då kan få en liten paus med tanke på fodringar, utsläpp och mockning. Men.. sommar innebär gräs och gräs innebär (oftast) tjocka hästar.

Att ha hästarna inne en stund på dagen innebär visserligen att de inte äter men då ska någon släppa in/ut dem samt så växer gräset i hagen.. Då blir de hysteriska när de kommer ut och äter ikapp det de missade. Att ha dem ute dygnet runt gör att de håller ner betet men då blir de för tjocka. Stall är ofta väldigt torra på sommaren vilket leder till dammig miljö och hosta. Att ha dem inne på nätterna känns dumt då de är som svalast ute då men att ha dem inne på dagen gör att de inte får den viktiga solen.
Dela av hagen är ett alternativ men då blir den del som inte betas full med gräs och hur ska man göra då? Börja öppna en liten bit åt gången men då är man snart tillbaka till samma dilemma. Suck.. Sommar är inte kul.

Den enda häst som verkligen behöver gräset är Kjartan för de andra är numera tjocka. Kjartan ska bli tjock, det är mitt mål med honom eftersom han är äldre och han behöver ha lite hull..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar