måndag 28 maj 2018

Peter-kurs

Det var dags för en liten kurs för mig. Väldigt roligt att träffa alla "gamla" kompisar på MarmaTorp och kul att visa upp Teo för Peter som inte har sett honom sedan i höstas. Den här gången hade jag lurat med Therese och Mestur också, vilket var ännu roligare. Therese har aldrig ridit kurs och aldrig tränat för islandshästtränare.

Väl framme installerade vi oss i våra hagar och så visade jag runt stället för Therese och hennes kille medan mamma installerade sig framför paddocken med voffarna. Så var det vår tur rätt fort och jag fick berätta lite om vad jag har pysslat med och om jag hade några bekymmer, därefter fick jag rida runt på mitt egna sätt. Peter pratade en lång stund med Therese eftersom det är något han gör med nya elever, tar sin tid att berätta om sin filosofi och vad han anser är viktigt att tänka på när man rider.

Teo och jag jobbade på tölten, massa öppnor fick vi order att träna på då Teo är lite låst i bogarna och behöver "komma upp" i framdelen. Jag fick jobba massvis då Teo inte är en villig häst, jag är mer van vid hästar som har massa vilja och Teo är sannerligen en häst som hellre står still än går framåt. Som Peter sa: "Jag har aldrig sett en Prins-avkomma som är klar vid 6 års ålder och som har mycket vilja".. Tack för den du. Precis vad jag ville höra. Men han la faktiskt till: "När de väl ÄR klara, några år senare, så är de väldigt flotta OM man tränar dem rätt och metodiskt".

Det har varit några gånger då jag undrat om jag har gjort rätt med att köpa Teo så jag behövde höra detta. Och med tanke på att tävlingsgruppen och tävlingarna just nu är väldigt.. tja.. låt oss säga ombytliga och fullbokade, så gör det mig inget att jag bara tränar. Tävlandet är ju bara grädden på moset och utan bra mos så får man ingen god grädde. Så jag får väl träna något/några år till..

Mamma filmade lite och jag kan väl säga att han känns flottare än han ser ut. Jag vet att han är känslig för vikter så jag undviker boots och jag vet att sulorna han har tycker han är i tyngsta laget men han behöver mekaniska sulor då hans egna sulor är för tunna och han ömmar.. Undrar om jag ska snacka med hovis om lättare sulor??
Jag har också provat lite olika bett samt nosgrimmor på  kursen och det märker jag också av. 3-delat är inte hans grej och inte heller bygelnosgrimma. Han gillar 2-delade enkla bett och än så länge vanlig enkel nosgrimma (rider på Rambo Micklem bridle).

Visade även trav och galopp på volt och det är sannerligen hans bästa gångarter. Peter tyckte han såg väldigt fin ut i dessa gångarter, mjuk, bärig, balanserad. Tölten var ok men som sagt, han var lite för låst i bogarna,.  Vi får jobba på med volter, öppnor så får vi se var vi hamnar.. Jag hoppas hoppas han har flygande pass eller att jag kan lura fram det ur honom för som hans tölt är nu, då kommer vi inte långt på tävlingar men om vi har pass också.. mmmm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar