måndag 21 maj 2018

Bästa betyget

I helgen var mamma över för att.. tja? umgås.. snacka.. fixa lite med olika saker osv. Vi var även i stallet där hon satt och tittade på mig och Teo när vi tränade på volten. För det är så med mig, jag tränar på volten under sommaren då jag tycker vägarna är så hårda och så börjar jag rida ut på hösten för att fortsätta med det under hela vintern, våren för att sedan hoppa in på ridvolten igen på sommaren. Helt tvärtemot alla andra, förstås..

När jag hade tränat klart fick jag det bästa betyget som jag någonsin kan få.. Beröm från mamma!
"Han ser fin ut och WOW, vilka steg han tar ibland!  Äntligen.. Jag har varit så osäker på att jag köpte fel häst men det kändes som en stor betongklump lossnade efter detta beröm.

Hon (och jag) jämför nästan varenda häst med Brana - även om det är fel (alla hästar är olika) - och det har varit mycket svårt att acceptera att Teo har ett annat rörelsemönster. Brana var superfin vid 6 års ålder med rejäla steg, om än lite hemsk form och omusklad, men allt satt redan på henne. Med Teo är det mer svårt, han är efter Prins från Knutshyttan och om jag har förstått det rätt så tar det lite tid för dessa hästar samt så är Teo stor och lång, vilket gör det lite svårare och han har dessutom nästan bara travat, galopperat från föl till 5 års ålder.

Brana 6 år..
Det här är en väldigt dålig bild med inte alls bästa bildurvalet men Ni ser, bra rörelsemönster men inte styrkan att hålla bakbenen under sig och väldigt liten muskulärt..
Teo, nästan 5,5 år..
Han har lite svårare med allt och det här var en väldigt bra bild som jag tog fram. Men detta var i höstas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar