fredag 20 oktober 2017

Stökig dag

Men jösses vilken stökig dag det blev igår..

Började med att åka till stallet för att fodra alla stora och släppa ut mina (som vanligt).. Sedan hem igen (nu börjar det ovanliga) för att möta upp avloppsföretaget som ska bygga avlopp hos mig. Vi diskuterade placeringar, håltagningar osv.. Därefter åkte jag till jobbet och då får jag mess med frågan "Är hästarna ute?" Börjar med att svara "vet inte, jag var där tidigt." . Får då svaret "misstänker att X har försovit sig".  Jag passerar stallet vid 08:30, längs med vägen till jobbet, och noterar att hästarna är ute.. Messar då "hästarna ute" och person jag messade med blev nöjd.

Sedan på eftermiddagen ringer en annan stallkompis och berättar att en person har rasat av och att de står där.. mitt ute i skogen.. Personen har inga nummer till några stallkompisar och vet inte vad de ska göra. Jag börjar förstås med att fråga: "är personen vaken?"  får till svar: "ja, men hon var medvetslös några sekunder och sedan väldigt osammanhängande och nu ganska klar men hon ser dåligt" .  Jag frågade förstås om personen som ramlat av kunde säga vad det var för dag.. Det tog en stund men efter ett tag så kom svaret, RÄTT, Det är torsdag.

Jag var på jobbet men de trodde jag var i stallet och kunde hämta upp personen som ramlat av.. Men nu började jakten för mig. Jag försökte få tag i någon som var i stallet som kunde hämta upp personen. Till slut svarade någon (som tydligen hade fått mina mess) att den som ramlat av var på väg till sjukhus och hästen är omhändertagen och sambon var på väg till sjukhuset.. Pihuuu.. Då kunde jag koppla av och fortsätta jobba.

Sedan vidare till ett gäng affärer för att inhandla mat och dryck till middag på lördag. Många affärer blev det då en del affärer inte hade det jag ville ha.

Vidare till stallet, vid 19-tiden, för att ta in mina killar och så började mina stallkamrater undra vem som tar morgonen. För den som skulle ha tagit var just den person som rasat av..och låg på sjukhus. Den ena hade hört något medan den andra hade hört tvärtom.. Fram med mobilen igen och stämma av med en annan person som jag misstänkte skulle ta morgonen. Mycket riktigt, denna person skulle ta morgonen. Då kunde jag koppla av igen.

Snacka om väldigt mycket mekande och samtal och messande med folk!! En sak som dock är bra och väldigt fint. ALLA i stallet ställde upp direkt, när de väl nåddes av meddelandet, och var beredda att göra vad som helst för att underlätta.  Bästa stallkompisarna!!

PS. Personen som ramlade av skadade ringfingret och slog i huvudet och har fått hjärnskakning. Tack och lov rider hon med hjälm och säkerhetsväst - skulle nog ha varit värre utan detta.
Det som hände var att hästen blev rädd och snurrade runt vilket gjorde att hon ramlade av och hon fastnade även med foten i stigbygeln och blev släpad en bit... Men jag har pratat med henne och hon mår förhållandevis bra.. Vill åka till stallet, förstås.. Vi är ju hästmänniskor..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar