onsdag 25 oktober 2017

Paddock

Nu har jag tränat på vår nya ridvolt. Ja, eller nya och nya - ridvolten är gammal men underlaget är "nytt", tror faktiskt det kommer från Täby Galopp. 

Nåja, vi övade - Teo och jag - med skritt och sidoförflyttningar och därefter trav och även här sidoförflyttningar och med avslutande volter.  Jag gillar sidoförflyttningar med volt i slutet - det gör att man dels får kontroll på hela hästen och hästen trampar under fint i sidoförflyttningen samt med avslutande volt så får man kontroll på yttersidan - eller att jag som ryttare inte har glömt bort den sidan.. 

Därefter blev det lite galopp på stora mittvolten och sedan rakt spår i galopp.. Tillbaka till stora mittvolten och så rakt igen - allt för att inte glömma bort någon sida, ibland är vi ryttare lite slarviga med ytterstödet, och så bryta av till skritt för att sedan byta varv och göra om samma sak i andra varvet. Teo tyckte om ridvolten för vid varje galoppfattning så bockade han lite.. Tjohoo!, sa han.

Efter en stunds träning så avslutade vi med lite avslappning i skritt..

Bra ridvolt kommer det bli.. Den är i nuläget lite mjuk på vissa ställen, typ sandstrand, men det beror på att den är väldigt nyanlagd och den är inte sladdad ännu. Traven blev väldigt fin i dessa områden, han riktigt tog i och blev så där fjädrig (nästan passage) på dessa ställen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar