tisdag 20 juni 2017

Vaccinationsdags

Idag får båda killarna spruta mot hästinfluensa.. Kjartan får det för att det har gått 1 år sedan föregående spruta och Teo får sin första grund.. Ja, dvs han grundas om pga nya internationella regler.

Nya internationella reglerna innebär att hästar som inte har fått grund före 2005 måste göra en ny grundvaccinering OM de ska tävla internationellt, dvs tävla på tävlingar som har World Ranking-nivå eller ska tävla SM, NM, VM eller dylikt.

Då måste hästarna ha 21-92 dagar mellan spruta 1 och 2 och därefter omvaccinering efter max 7 månader och sedan vaccineras var 6:e månad.  Dock får hästar som har en internationell grundvaccinering och sedan vaccineras årligen tillåts att tävla internationellt om den senaste vaccinationen har skett 6 månader innan tävling.

Men eftersom jag då tycker det är enklare, så kommer Teo vaccineras var 6:e månad - så slipper jag tänka.  För nog räknar jag med att tävla på någon World Ranking tävling med honom någon gång och om jag gör om grundvaccineringen det här året - då jag inte tävlar - så har jag allt redo.

Hästarna har fått en paus just nu, från igår och fram till torsdag.. Sedan börjar jag rida igen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar