tisdag 13 juni 2017

Många strukna

Jag sitter och läser Facebooks tävlingsresultat, så fort det har varit tävling, och noterar att det är rätt många strukna på tävlingarna.. Det var nästan förväntat när tävlingarna blir fulla på 5 minuter efter att tävlingen har lagts ut på nätet för anmälan och det är då ganska tråkigt tycker jag att så många är strukna.. Kanske det har hänt något med hästarna eller med ryttarna, inte vet jag..

Men ta t ex Örnäs tölt klassen som var ganska nyligen.. 7 strukna utav totalt 18 anmälda i en klass. Så m a o kunde 7 andra personer - som kanske inte fick plats pga full klass - tävla där?
Eller ännu värre, tävlingen i Tierp i T2-klassen.. 8 anmäla varav 2 startade och resten strukna..  11 strukna i T3 (också Tierp) och 8 startande..
Jag vet att även på Icicup som var för någon månad sedan var det många strukna.

Men hur kul är det?!?  Varför är det "huggsexa" för att anmäla sig om man ändå kanske stryker sig? Nu kanske det finns anledning till strykningarna men nog tycker jag att man garderar sig genom att anmäla sig till lite för många tävlingar (och på så sätt fylla tävlingen så att ingen annan kan anmäla sig) och sedan stryker sig..

Det verkar inte ovanligt med minst 5 strykningar per klass.  Näe, skärpning alla ekipage! Antingen anmäler man sig och tävlar eller så väntar man lite med sin anmälan.. Att anmäla sig "bara för att inte missa något" känns inte rätt. Eller så får det svida rejält i plånboken vid strykning. Något måste åtgärdas.. Att först ha fullkomlig attack mot tävlingarna när de läggs ut för anmälan och de blir fulla på 5 minuter - för att sedan ha massa strykningar på själva tävlingsdagen, näe det verkar inte rätt.

Några tävlingar har kö-lista och det kanske skulle vara något? Eller, sista-dagen-för-strykning sker minst 3 veckor före tävling och därefter får man betala fullt pris eller straffavgift om man stryker sig utan veterinärintyg? Eller bli varnad?? Rött kort??  För om man kör med samma taktik flera gånger om så kanske man borde bli varnad?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar