onsdag 7 juni 2017

Helgen!!

Ahh, finns det något bättre än långhelger??  Kanske tävling men det har jag lagt på hyllan ett tag framöver. 

Det var nog mera stall för hela slanten den här helgen - precis så jag vill ha det.  Rätt skönt nuförtiden för jag ägnar mig bara åt mina hästar och behöver inte fixa staket, el, trådar, knorrar, vattenbaljor etc. Dels för att jag vet vilka hagar som är "mina" hagar som de ska gå i (vinter som sommar) och dels så funkar allt numera (el, vatten, skötsel) - så nu är det bara rida, borsta, hästar.. 

Fredagskvällen var jag i stallet och tog mig en ridtur på Teo.. För en gångs skull red jag ut solokvist, jag brukar inte göra det eftersom han är ung (jag litar inte 100% på honom ännu) och jag vet att ingen dyker upp i stallet efter 19 och skadas jag ute - lär jag inte saknas förrän dagen efter..  MEN ut red jag.. efter att ha skrivit på tavlan var jag red och när jag red ut och när man bör sakna mig.. 

Vi tog en härlig runda på grusvägar och skogen. Tölt, trav, galopp och det var helt underbart.. Här nedan är en liten filmsnutt på när jag töltar (med enhandsfattning) och filmar samtidigt. 


Lördagen kom Isabell, Annica och Per över till stallet. Isabell skulle tränas av mig, då jag tycker hon har tappat lite av sin fina sits. Så först fick hon longeras på Kjartan (hehe), utan träns och stigbyglar men med sadel. Jag instruerade henne och hon är som en svamp  den där tjejen.. Man säger åt henne EN gång och det bara sitter direkt.  Efter ungefär 10 minuters longering så sa Kjartan stopp och då avbröt vi... för att hämta Theodór.. 

Det var den här hon längtade efter, den här hon ville rida. MIN häst. Upp på honom och japp - han är ung, oerfaren, pigg och busig.  Det noterade jag direkt.  För mig, är han ganska lat, seg, duktig men när Isabell satt upp (många kilon lättare och något mer oerfaren ryttare) så blev det en annan Teo. Mycket kul att se och säkert frustrerande för Isabell. Det töltades när det skulle travas, svängdes vänster när det skulle svängas höger, tvärnitades när hon bara skulle göra halvhalt men i slutet så fick de till det.. Teo såg fin ut (väldigt fin faktiskt) och Isabell satt bra.. Det var mitt mål - att få Isabell att sitta bra..

Bilden har jag helt fräckt snott från Annicas blogg. Tyckte den var så magiskt vacker.. 
Fotograf : Annica Wolf..


Annica, Per, Isabell och jag fick en härlig stund tillsammans med korvgrillning och annat i stallet och de hjälpte mig att ta ner skjulet jag har haft i en hage (tack så mycket).. Den tiden då man hade lösdrift är slut och den tiden då det fanns fler islandshästar här är också slut - så jag behöver inte skjulet längre. 

Söndagen blev bara mys i stallet på morgonen. De fick komma in och vila en stund och så ställde jag mig till att dels borsta av hästarna ordentligt och dels dela Teos man. Den har börjat dela sig självmant så jag hjälpte bara till så att det ser bra ut, tycker det ser så ofint ut när det är små tester på en sida lite här och där, så jag delade upp helt och hållet.  Efter några timmars arbete med hästarna så fick de gå ut igen, utan att ha ridits. 

Föräldrar kom över på söndag eftermiddag och vi jobbade på den eviga altanen igen - ja, pappa jobbade - det sitter i hans huvud vad som ska göras och vi är bara i vägen så  mamma och jag skötte matdelen..  Dock drog vi till IKEA en snabbis för att inhandla ett litet bord till altanen och så gjorde vi ordningen altanen och tog en premiärfika. Det börjar se bra ut nu, jag ska bara måla lite.. och pimpa upp den lite. 


När föräldrar åkte hem på måndag eftermiddag så åkte jag till stallet (förstås)..  Tog ut Kjartan för en longeringsstund, red Teo på ridvolten (gick makalöst bra) och njöt av kvällen.  Snackade med stallkompis och hade väldigt roligt i stallet.

Tisdagen var jag där tidigt på morgonen då stallkompis hade lovat bullfrukost!! Det kan man ju inte backa från så upp vid 5-tiden och mot stallet tidigt på morgonen. Ida var inte så nöjd över detta..


Sedan skulle jag ta in killarna men möttes av det här i hagen

Så det var bara att gå tillbaka till stallet och dona lite, snacka med stallkamrat och invänta att de hade sovit klart.. Tog ungefär 1 timme för när jag tittade igen så stod båda upp, så jag drog in dem.. och då hände det här:


Skulle jag inte få rida idag?? Det var väldans vad båda var trötta men jag respekterar dem tillräckligt för att låta dem vila, så det var bara till att sitta ner och vänta.. ensam i stallet var jag nu också - ja, förutom Ida då..  Borstade av Kjartan en stund - han var uppe - och tog ner honom till ridvolten för att träna.. Kjartan var duktig men var mer intresserad av gräset utanför ridvolten, så det blev inte en superlång träningsstund.. Mer mys. Och bromsarna har börjat dyka upp - det märkte Kjartan. Så han fick på sig full hag-mundering, m a o täcke, huva med öron, för är det något Kjartan verkligen HATAR så är det BROMS!!  Han kan springa runt runt i timmar bara för att slippa dem och det vill varken mamma eller jag men med ett litet täcke och flughuva med öron så är problemet löst..

Förr i tiden reds han så här..  Vi snackar om att han verkligen hatar bromsar!


Nu var Teo uppe och utvilad.. Så jag borstade av honom och tog en tur ut i skog och mark. Underbart att kunna tölta på grusvägarna igen - jag har saknat det...  Han gick strålande bra och jag hade väldigt roligt och mysigt med alla gångarter vi kan i  nuläget. 

Hemåt, duscha för att sedan åka till föräldrar för en liten nationaldagsmiddag.. Gott och trevligt.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar