tisdag 27 juni 2017

Underbara midsommarhelg = massa att göra

Ibland blir det så där perfekt som man alltid har önskat sig och den här helgen som har varit var verkligen en sådan helg..

Fredagsmorgon (midsommarafton) red jag ut med stallkompis. En lugn men otroligt trevlig tur som ledde oss ner till en sjö där vi satt och snackade ett tag. Drog sedan vidare längs med åkrar för att sedan komma tillbaka till stallet. Kjartan fick vara i en mindre hage medan vi red och sedan fick han komma ut tillsammans med Teo i sin vanliga sommarhage. Hästarna var nöjda och belåtna.

Ida var mindre nöjd av att bli lämnad hemma men är det superstrålande solsken och jag ska rida ut, då får hon vara hemma.

Väl hemma så drog jag igång med "operation vedskjul" vilket ledde till att jag var ute på baksidan av huset hela dagen.. och fick en rejäl dos sol på kroppen. Skjulet uppe, jag är supernöjd och så blev det kväll och jag kunde sitta på altan och lyssna på mina grannars festande musik.

Lördagen var jag uppe före tuppen tror jag och möttes av en väldigt blöt midsommardag. Det regnade för fulla muggar och Ida och jag drog till stallet vid 6-tiden. Tog in mina två killar, dygnsura, och Kjartan passade på att belöna mig genom att rulla i spånet - tack för den du. Tanken var att ta en ridtur på nya marken tillsammans med samma stallkompis som dagen före men vädret fick oss att tänka om pga att det mesta vi då skulle ha ridit på var gräs och blött gräs är inte det roligaste - det var så Brana fick sin senskada... Vi tog en tur på de vanliga rundorna istället eftersom där var det grusvägar och inte alls halt..
Efter en lugn runda så fick killarna sova inne medan jag drog iväg till Rusta för att inhandla lite roliga saker och så passade jag på att handla lite mat på Willys på en gång..

Tillbaks till stallet och så på med prylarna igen på hästarna och så fick även Kjartan jobba en liten sväng. Han verkligen älskar att hänga med som handhäst och drar på som en tok. Nöjda killar fick komma ut i sommarhagen igen.. Själv njöt jag hemma på altan och läste en god bok.

Söndagen var det ridhusridning tillsammans med samma kompis som ovan. Teo gick vansinnigt bra och har gjort så hela helgen. Kanske är det mer ridning som ska stå på schemat??

Och igår (måndag) kom hovslagaren för att sko om Teo. Det har bara gått 6 veckor sedan förra skoningen men det är nu min ridning börjar "äta" skor. Det är så här min hovis och jag är vana vid - att efter ca 4-6 veckor så är mina hästars skor helt nedslitna och det börjar även hända Teo. Dessutom växer Teos hovar som ogräs, så jag måste sko riktigt tätt mellan veckorna. 

Efter en liten skoning så tog hovis och jag en fika ihop och därefter åkte han hem. Jag tog med mig den lille krabaten och den äldre krabaten (som hovis ansåg var 10 år och inte 31) ut på en runda där de fick jobba på i tempo..  Kjartan var en smula stökig inne och jag kände att han behövde göra sig av med lite energi.

Och så det sista för helgen.. Bilen besiktades i hela 50 minuter (brukar det ta sån tid?!?) . Gick rakt igenom - helt godkänd.. Det är alltid sån skön känsla när man får "godkänd" på pappret när man har sin bil.. antagligen därför det blir så dyrt om det blir underkänt. Jag måste säga att det var sannerligen ett bra köp jag gjorde för 3 år med den här bilen, är riktigt nöjd med den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar