lördag 12 september 2020

Tävlingskurs dag två

 Ja, då var andra dagen avklarad då.. Jag kan lova att jag är riktigt slutkörd, det är väldigt intensivt och mycket MYCKET matnyttigt.. 

Red för Johan igen och vi fortsatte med min sits. Skritt denna gång. Samlande övning, sätet - sitt på sittbenen, flytta fram skänklarna, ta fram handen, 3-punktsits, slut om med hela skänkeln, driv utav bara f-n, lyft högra handen så Teo släpper i ganashen samt får under inre bak och så ner mjukt med sätet och FRAM i tölt.. Jag riktigt kände hur han höjde sig och sög in sin mage.. YES!! Fick fortsätta med denna övning på ovalbanan också och sedan GASA så mycket jag orkade i tölten och låta Teo suga tag i bettet och söka sig fram, upp i formen.. Wohooo! 

Teorin höll Johan också och mycket snack om att ha kontroll över hästens kropp samt din egna kropp. TÄNK igenom vad som är bra för gångarterna och vad som inte är bra. T ex sluta, piaff, galopp på liten volt är rena döden för min häst eftersom Teo är mjuk men tappar ryggen i dessa övningar (då jag antagligen inte riktigt har koll på min hästs ben).. Så.. Det ska jag sluta med omgående! Och ge dig inte!! Våga öva, träna med instruktör som tränar dig rätt och inte bara vill göra miljoner med övningar och träna, träna på varje moment. Ge inte upp! 

Lektion nr 2 blev nästan direkt ut på volten. Samla skritten, sitt i 3-punktsits och så ner med sätet och ööööka tölten.. WOW!!! Jag har äntligen en häst som inte kastar upp huvudet utan söker sig framåt med nacken och vill fram.. Riktigt riktigt jobbigt för oss båda men tjohoo, vilken känsla. När det kändes bra fick jag order om att slå över till trav och hålla traven med energi. Där blev jag slarvig och fladdrade runt för mycket så det blev lite för många galoppinslag. Men jag fick några metrar med underbar trav med massa energi och luft och magen på lilla pållen uppdragen = ryggen aktiv. Tänk vad min sits kan göra för magi, bara några centimeter hit och dit.. 

Fick lovord att om jag fortsätter så här under året så kommer jag hösten 2021 hamna på 7,0-7,5 i samtliga gångarter.. Mycket trevligt mål att jobba mot.. Men jag måste ha bättre kontroll över min kropp och bättre kondis så nu ska jag köpa en roddmaskin.. Inga tveksamheter längre. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar