onsdag 19 juni 2019

Skavsår på benen av skydden

Men vad har jag för hästar egentligen?!?! Brana fick skavsår av g-bootsen, de där vingarna gnuggade sönder hennes karleder, så den klippte jag bort faktiskt. Sedan när jag fick order om att rida med skydd så hade jag massa skydd på benen och typ alla fick hon skavsår av.. Det enda som fungerade var lindning.. Så jag lindade, dag efter dag så lindades hon.

Och nu Teo. Han har klockor bak eftersom han slår kronrand mot hov och/eller hov mot hov och det gör tydligen väldigt ont för han reagerar när han slår sig. Plus att han slår bakkota mot bakkota, eller hov mot bakkota, så även där har han strykkappor. Men det är klart - det är inte min häst om hästen får skav.. Vanliga gummiklockor skavde sönder hans karleder så nu har jag mjuka sköna tygklockor..  Tygklockor väger ungefär 90gram/ben och är köpta på Börjes i Bro för 279kr. Dessa skaver inte alls.

 
 
Men nu har jag även upptäckt at vanliga strykkappor också ger honom skav.. Inte på något vanligt ställe utan högst upp där skydden slutar. Antagligen för de rör sig lite för mycket.. Så nu blir det till att köpa ett par strykkappor med "fluff".. Antingen det, eller linda varje dag. Jag fixar lindning men det är ju så mycket enklare att bara klämma på ett par skydd. När jag tävlar måste jag dock linda eftersom klockor + strykkappor väger för mycket, runt 290gram/ben,
Jag köper båda varianterna för säkerhetsskull. Skydden köper jag på Börjes för 195kr.. Lindorna likaså, för 195kr
 
 
 
Det är klart man kan köpa mer märkesprylar som är dyrare men jag tycker Börjes prylar är bra och håller länge samt är prisvärdiga. Så jag åker hellre dit när jag ändå åker till mamma som bor i Bålsta, än att åka till dyra ställen i närheten av mig bara för att köpa ett visst märke.. 
 
 

1 kommentar:

  1. Nä, jag köper också billigaste skydden. De går ju sönder efter ett tag oavsett hur fint märket är. Kämpigt med pållar som får skav så lätt.

    SvaraRadera