fredag 1 juni 2018

Uteritt och Innehästar

Händelserika dagar i stallet faktiskt. Lille ponnyn och röda isisen hade bråkat igen.. Så lille ponnyn hade ett smärre sår på bakbenet och isisen hade också någon liten pluttskada. Men det här är inte ok. Sedan har de 3 "tjockisarna" ökat på i sin vikt varav ponnyn börjar bli farligt fet, inte alls så fet som han har varit men för ca 3 veckor sedan var han fin, nu har han fått en rejäl mage, tjock mankam - ja, helt enkelt inte ok tjock.  Teo och den andra isisen är inte heller de smalaste.

Så, nu har vi bestämt oss. Hästarna får gå in på nätterna och sova inne, så de inte äter så enorma mängder dygnet om. Vi får helt enkelt kontrollera intaget genom att använda foderautomaterna i boxarna med typ 0,5 kg hösilage.

Jag och min stallkompis drog ut på en rejält trevlig runda där vi övade tölt, galopp och lite skritt. Vi båda har lite läxor från kursen vi gick på, så vi båda böjde och ställde och jobbade på våra saker. Naturligtvis hängde Ida med i min väst - hon kan inte sitta i bilen i den här värmen. Hon njöt i stora drag av att få hänga med, suga in massa goda dofter i näsan, få vinden i öronen och vara med matte..nära matte.. 

Efteråt fick båda killarna duscha och sedan in i boxen och så var vi klara för kvällen..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar