måndag 25 juni 2018

Midsommarstorm, Ensamhelg, Hösilage

På självaste midsommaraftons morgon så var både stallkamraten och jag i stallet - hästarna hade fått sova inne pga ovädret under natten och ovädret höll i sig under morgonen. Men jag hade bestämt att jag ska rida (tradition för mig) och det var bara till att slänga på prylarna och bege sig ut. Stallkamraten var nära till att säga "tack men nej tack" men efter en blick på mig så insåg hon att det var ingen idé, det var bara till att hänga med ut.. I full vindstorm med regn!!

För enligt mig, så finns det inget dåligt väder. Det är bara till att ha med sig ombyte.

Underbar ridtur och vi märkte knappt av vädret - så mysigt var det. Sedan åka vidare till mamma där jag åt en god lunch, fixade lite med det ena efter det andra för att sedan åka tillbaka till stallet på kvällen och ta in hästarna. Jag vill inte ha dem ute i en ganska obevakad hage på midsommaraftons-natten. Man vet aldrig vad som händer när rätt överförfriskade personer passerar hagen.

Lördagen var lugn och skön med vila hemma. Och lite ridning tillsammans med hela gänget.

Söndagen passade jag på att måla lite. Älskar att göra om hemma och den här gången var det stolar och byrå:er som fick lite ny färg. Det är så kul med färg.. Har man tråkiga möbler och så målar man om dem och SIMSALABIM så blir möblerna roliga. Väldigt nöjd med resultatet.

Senare på dagen drog jag till stallet. Tog en liten ridtur på Teo på ridvolten - övade lite böjningar och sådant. Ibland behövs verkligen en volt - eller något som liknar en cirkel i skogen - för att öva sådant.

Pratade med vår höbonde om grovfoder. Han beklagade sig en smula över att skörden har minskat med 2/3! Inte ofta han behöver ta en andra skörd men det här året så kommer han göra det. Han fövarnade också om att värdena kommer bli det dubbla eller värre. Bra för avelsson, fullblod kanske men för normala hästar kan detta år bli det år då man får laborera med foder.. För mycket "trycka" i grovfodret gör att man ger mindre och mindre grovfoder innebär för lite grovfoder. Inte alls kul.. För Kjartan är det dock perfekt - han kommer få samma mängd som alltid (typ fri tillgång) så han kommer nog blir rund och go..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar