måndag 4 december 2017

Ridning, hästshow, Ida 6 år

Vilken vecka!! Det har ridits både hit och dit, Teo har skött sig underbart bra.. Vi kämpar på med vår tölt och försöker få den starkare, mer undertramp, mer energi och lättare fram.. Allt har sin tid och sakta men säkert blir den bättre och bättre.

Jag var på Familjematinén på hästshowen på Friends. Första gången på Friends för mig och mina känslor är lite blandade. Tycker att mässan var lite..liten???.. eller väldigt rörig - men det har den ju alltid varit, även på Globen. Det var dock inga låga priser så jag kände att det där med att göra speciella mäss-klipp existerade inte, är dock en lågbudget-hästtjej som handlar på Börjes och Hööks, så alla schabrak över 250kr är inte acceptabelt.
Däremot var det rätt trevligt att sitta på marknadssidans arena och titta på framridningen, på skärmarna ovanför framridningen för att se vad som skedde inne på arenan.

Showen var ok.. inte mer än så. Lite för mycket "strul" mellan konferenciern och ljudanläggningen, lite för långa pauser mellan momenten, lite för långt video-klipp om 25-års jubiléet, lite för långa showinlägg..  Jag noterade på barnen runtomkring att de tappade fokus.
Agilityn var rolig, likaså ponnygaloppen och momentet med den engelskpratande damen  (tyckte det att det borde vara på svenska för barnens skull - hörde även där "mamma vad sa hon??" hela tiden)  och sin prickiga häst Scout var väldigt roligt. Roligt pga att det var kort, snabbt och händelserikt.

Islandshästkadriljen var väldigt fin, väldigt svåra moment med volter som snirklade sig genom hela manegen med hästar som skulle korsas här och där i ganska högt tempo men även här - för långt.. För lite "sprakelisprak" på hästarnas ben - tidigare har de ofta haft tomtebloss eller nåt på benen. Musiken var väldigt bra.
Frihetsdressyren var rätt ok. Jag har aldrig varit förtjust i frihetsdressyren, mestadels för att hästarna ser så otroligt arga/sura ut med sina bakåtstrukna öron och sedan när hussen korrigerar hästarna så tycker jag man kan ana deras rädsla för hussen.. Den här gången tyckte jag även att han lät hästarna sitta på baken lite väl länge (jobbigt för hästen) samt att låta en annan häst stå på en liggande häst med sina framben... nope - det gillar jag INTE.

Man vill se hästar som stegrar, som busar, som är utklädda, som har eld på benen, som har massa tempo och varje showdel ska vara väldigt kort.
Dessutom kändes arenan väldigt långt ner, även om vi satt på rad 10 och man fick nästan hela tiden titta på skärmarna - och ibland så hade konferenciern ryggen emot kameran och pratade. Men jag gillade den stora skärmen där de kunde använda den som bakgrundsbild.. Väldigt häftigt.

Jag förstår att den här showen är väldigt uttänkt, väldigt påkostad och innebär väldigt mycket jobb.. Så det är klart att jag tycker det är fantastiskt - alla personers engagemang... Men kommer jag vilja gå igen?? Nope..  Min svägerska som bor ganska nära tyckte dessutom inte om att hästarna promenerades på en promenadväg nära Friends och det låg bajs överallt - städar de inte upp dagligen?

Ida fyllde 6 år igår!! Tänk det känns som det var för bara några dagar sedan jag hämtade hem det lilla knytet från Bålsta. Så mycket händelser det skedde med köpet av Ida, strul med sambon, strul med pengar, strul med hämtningen och lite struligt även när jag var hemma med Ida. Men så glad jag är att allt löste sig och så glad jag är nu att jag äger henne till 100% själv - tanken var ju att mitt ex och jag skulle köpt henne ihop men exet (då sambon) vägrade på själva köpedagen, så jag fick hosta upp alla pengar själv - det är jag glad över nu.  Hon är sannerligen min bästa vän som alltid finns med mig vart jag än är, på jobbet, hemma, i stallet, på tävlingar, på resor.. Min bästa!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar