onsdag 6 december 2017

Uteritt och Tips för kalla fötter

Igår tog jag mig i kragen och red ut.. Eller tog mig i kragen - jag älskar ju att rida och att rida ut för att träna hästar är det bästa som finns. Så Teo fick på sig träns, sadel, reflextäcke och Kjartan fick grimma, grimskaft och reflextäcke och jag själv utrustade mig med pannlampa.

UT i månljusets sken (och pannlampan) på grusvägarna där bara hästarnas steg ljöd i kylan. Mysigt och härligt var det. Tölt/Trav för hela slanten och Kjartan ville t om gå längre men jag ville vända efter en viss bit, lite för läskigt i mörkret i skogen med alla djur som är överallt. Teo var mer sugen på att skritta men efter viss övertalning så fick jag till någon halvbra tölt, galoppen var det inget fel på dock.  Efter denna energifyllda ritt så var det bara att tacka för dagen och åka hemåt.

Ett tips för alla som fryser om fötterna och inte riktigt vill spendera pengar på dyra inlägg i skorna. OM ni har en gammal heltäckningsmatta eller en tjock (kortklippt) matta hemma ( t ex badrumsmatta) så tipsade min syrra mig om att om man klipper till en sula av mattan och lägger in i skorna så blir det som en rejäl varm sula. Jag provade det, hade en gammal IKEA-Ådum matta som var på väg att slängas, skar till två sulor och la in i mina ridskor och har nog aldrig haft så skönt i skorna. Det känns som om man går på en supermjuk matta hela tiden och varmt om fötterna blev det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar