måndag 17 juli 2017

Helg, Handhäst, Kompismiddag, Ved, Betesbrist

Har ni noterat att det börjar bli mörkt igen på kvällarna?? Tänk så fort det går, det är inte ens augusti ännu men det är redan mörkt vid 22-tiden.

Fredagen fick hästarna vila - både de och jag var otroligt trötta.. De står inne nästan varenda natt numera. Det finns knappt något gräs i någon av hagarna jag använder, det är antingen sönderbränt eller totalt nedbetat och återväxten av gräs är knaper.. Det regnar ju knappt något. Jag ser i alla våra hagar där de stora hästarna går så är betet riktigt brunt, så det här året blir nog en tidig start på hösilaget.

Vi var väldigt trötta, Ida & jag..

Lördagen började jag med att kapa ved.. Jag måste ha ved inför vintern och då är det bara att börja kapa. Efter att ha stått och kapat några timmar medan jag hörde regnet smattra mot skjulet jag har på tomten så kände jag mig rätt nöjd. Lådan jag har byggt är full och jag ska fylla 2-4 lådor till men nu kände jag mig klar för dagen. 


Åkte till stallet på eftermiddagen och fick ett roligt telefonsamtal på vägen till stallet. Att Annica och hennes familj ville komma över hem till mig på middag.. Mycket lyxigt, de hade med sig middagen och lagade den. Vi hade det väldigt trevligt under kvällen.. och gott.. 

Hästarna fick sova inne under lördagsnatten eftersom de var rätt trötta på värmen, bromsarna och allt annat. 

Söndag morgon så tog jag ut både Teo (som jag red på) och Kjartan (som handhäst) och så red vi ut vid 6-tiden på morgonen.. FÖRE bromsar, flugor och värme. Underbart mysigt och jag kan säga att vi alla 3 njöt av varandras sällskap. 


Kjartan som i normala fall KRÄVER att få komma ut direkt efter träning och efter en natt i boxen ville verkligen INTE gå ut efter träning. Han ville hellre vara kvar inne i kylan och där det inte fanns några bromsar. Vi har rätt svalt inne i stallet, ett stort plus för gamla stall - nya stall är alltid så varma, antagligen för att det är oisolerade stall (typ kallstall).
Men ut fick de gå och jag åkte hem..

Jag vill INTE gå ut, tack så mycket.. 

Sedan var det söndagsmys för hela slanten hemma och så tillbaka till stallet för lite intag av hästar och så satte jag upp Kjartans automat i boxen också.. Han behöver egentligen ingen eftersom han får sina kilon hö/hösilage på kvällen och så är det alltid kvar lite på morgonen (optimalt) men strålucern äter han väldigt gärna och på en gång det serveras så jag tänkte att då kunde jag meka till påsen till honom för detta. Sagt och gjort.. 
Upp med den påsen och så var jag kvar tills den löste ut. Kjartan var lite skeptisk till den läskiga grejen som föll ner men efter en stund (typ 1 minut) så kunde han inte motstå den goda lucernen och började äta. Då var det kirrat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar