tisdag 18 juli 2017

Handhästridning

Kom till stallet och möttes av en gnäggande Kjartan som stod vid grinden så fort han såg mig, ja eller försökte stå vid grinden men Teo jagade bort honom hela tiden.. Han ville IN!! 
Ta in mig!!, skrek han.. Det är BROMSAR HÄR!! 

Efter lite mockande i boxarna, riggande av kraftfoder osv så fick han och Teo äntligen komma in. Och lugnet la sig.. De stod och åt och tog sedan en paus medan jag fixade och donade i stallet, snackade med stallkompisar och hade allmänt trevligt.

Efter en stunds fundering så tog jag ut Kjartan och borstade av honom och gjorde sedan likadant med Teo. På med träns och grimskaft på Kjartan och på med sadel, träns på Teo. Drog ut på grusvägarna med handhäst. Då det fanns massa bromsar (enligt Kjartan men jag såg väl typ 2st) så valde han tempot och vilket tempo det blev!! Trav och galopp för hela slanten. "Vi springer från de bitande otygen", verkade det som om Kjartan sa. 
Så det blev med andra ord, intervallträning med handhäst.. Inte dumt.
Själv satt jag mestadels och log på Teo som gärna hängde med i Kjartans tempo.

Efter den här lilla temporundan var båda hästarna svettiga, så de spolades av, placerades i respektive box och jag fixade lite i stallet med att sopa gången, rigga kvällsautomaterna och göra klart för natten.

Provade ett täcke jag hade köpt till Teo men det var på tok för stort. 135cm täcke. Längden var rätt ok men täcket hängde ner till halva benen och runt magen fick jag nog plats med en häst till - hur kan affärer tro att en 135 cm häst är så tjock?! Får nog åka tillbaka och byta. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar